Image of Famke Janssen

Famke Janssen

Famke Beumer Janssen (pron.: /ˈfɑːmkə ˈjænsən/; born 5 November 1965) is a Dutch actress, director, screenwriter, and former fashion model. She is known for playing the villainous Bond girl Xenia Onatopp in GoldenEye (1995), Jean Grey/Phoenix in the X-Men film series (2000–2013), and Lenore Mills in Taken (2008), and its sequel, Taken 2 (2012). In 2008, she was appointed a Goodwill Ambassador for Integrity by United Nations. She made her directorial debut with Bringing Up Bobby in 2011. [Source: Wikipedia]


Читайте био в tmdb | Читайте био в Wikipedia
Родился:
Nov 5, 1965 в Amstelveen, Noord-Holland, Netherlands
Кино / ТВ Кредиты:
65
Впервые появился:
на movie Status Update
Последний проект:
Кино Его собачье дело 2017-06-08
Известный в фильмах
Poster of Winters
Poster of Заложница 3
Poster of Everything or Nothing
Poster of The Treatment
Фильмография
Кино Status Update 2018
Кино Его собачье дело Katey Ford 2017-06-08
Series Winters Unknown 2016
Кино Jack of the Red Hearts Kay Adams 2015-05-06
Кино X-Men : Days of Future Past (Rogue Cut) Jean Grey 2015-07-14
Кино Единство Herself - Narrator (voice) 2015-08-12
Кино Боец Diane Schuler 2014-04-24
Кино Люди Икс: Дни минувшего будущего Jean Grey / Phoenix 2014-05-15
Кино Заложница 3 Lenore Mills - St. John 2014-12-16
Кино Охотники на ведьм Muriel 2013-01-17
Кино Росомаха: Бессмертный Jean Grey / Phoenix 2013-07-23
Series Хемлок Гроув Olivia Godfrey 2013-04-19
Кино Everything or Nothing Herself 2012-10-05
Кино Заложница 2 Lenore 2012-09-27
Кино Down the Shore Mary 2011-01-06
Кино Хамелеон Jennifer Johnson 2010-08-23
Кино Заложница Lenore 2008-02-18
Кино Безумие Kristin Squires 2008-07-03
Кино Turn the River Kailey 2008-05-09
Кино 100 футов Marnie Watson 2008-07-22
Кино Десять заповедей Gretchen Reigert 2007-08-03
Кино The Treatment Allegra Marshall 2006-04-08
Кино Люди Икс: Последняя битва Jean Grey / Phoenix 2006-05-24
Кино X-Men: The Last Stand Jean Grey / Phoenix 2006-05-26
Кино Игра в прятки Katherine 2005-01-27
Кино Безумные похороны Judy Arnolds 2004-10-15
Series Джимми Киммел в прямом эфире Unknown 2003-01-26
Кино Люди Икс 2 Jean Grey / Phoenix 2003-04-24
Series Шоу Эллен ДеДженерес Unknown 2003-09-08
Series Части тела Unknown 2003-07-22
Series Celebrities Uncensored Unknown 2003-06-04
Кино X2 Jean Grey 2003-05-02
Кино Обмануть всех Rachel 2002-10-31
Кино Не говори ни слова Aggie Conrad 2001-09-28
Кино Всё схвачено! Jessica 2001-07-13
Кино Люди Икс Jean Grey / Phoenix 2000-07-13
Кино Любовь и секс Kate Welles 2000-01-24
Кино Circus Lily 2000-05-05
Series The Late Late Show with Craig Kilborn Unknown 1999-03-30
Series Rove Unknown 1999-09-22
Кино Дом ночных призраков Evelyn Stockard-Price 1999-10-29
Кино Подъём с глубины Trillian St. James 1998-01-30
Кино Леший Leeanne Magruder 1998-01-23
Кино RPM Claudia Haggs 1998-06-23
Кино Monument Ave. Katy 1998-09-25
Кино Факультет Miss Elizabeth Burke 1998-12-25
Кино Знаменитость Bonnie 1998-09-07
Кино Шулера Petra 1998-09-11
Кино The Adventures of Sebastian Cole Fiona 1998-09-11
Кино City of Industry Rachel Montana 1997-03-14
Series Взгляд Unknown 1997-08-11
Series Элли МакБил Unknown 1997-09-08
Series Дневное шоу с Тревором Ноем Unknown 1996-07-22
Кино Dead Girl Treasure 1996-01-01
Кино Повелитель иллюзий Dorothea Swann 1995-08-25
Кино 007: Золотой Глаз Xenia Onatopp 1995-11-16
Кино In Search of James Bond with Jonathan Ross Xenia Onatopp 1995-12-10
Кино Relentless IV: Ashes To Ashes Dr. Sara Lee Jaffee 1994-12-14
Series Неприкасаемые Unknown 1993-01-11
Кино Model by Day Lex / Lady X 1993-10-10
Series Поздняя ночь с Конаном О`Брайэном Unknown 1993-09-13
Series Мелроуз Плэйс Unknown 1992-07-08
Кино Fathers & Sons Kyle Christian 1992-01-01
Series Ночное шоу с Джейем Лено Unknown 1992-05-25
Series Звездный путь: Следующее поколение Unknown 1987-09-28