Image of Sigourney Weaver

Sigourney Weaver

Sigourney Weaver (born October 8, 1949, height 5' 11" (1,80 m)) is an American actress best known for her role as Ellen Ripley in the Alien film series, a role for which she has received worldwide recognition. Other notable roles include the Ghostbusters films, Gorillas in the Mist, The Ice Storm, Working Girl, Death and the Maiden, Prayers for Bobby and Avatar. She is a three-time Academy Award nominee for her performances in Aliens (1986), Gorillas in the Mist (1988), and Working Girl (1988) winning Golden Globe Awards in the latter two films. Weaver has been called "The Sci-Fi Queen" by many on account of her many science fiction and fantasy films.


Читайте био в tmdb | Читайте био в Wikipedia
Родился:
Oct 8, 1949 в New York City - New York - USA
Кино / ТВ Кредиты:
108
Впервые появился:
на movie Unknown
Последний проект:
Кино Untitled Neill Blomkamp Alien Project 2029-12-31
Известный в фильмах
Poster of Хижина в лесу
Poster of Avatar
Poster of Таинственный лес
Poster of Aliens
Фильмография
Кино Untitled Neill Blomkamp Alien Project Ripley 2029-12-31
Кино Avatar 4 2024-12-18
Кино Avatar 3 2021-12-15
Кино Аватар 2 Grace Augustine 2020-12-16
Кино War of Alrich County Elise 2019-06-30
Кино Unknown Rebecca Gorin 2018
Кино Cleanin' Up the Town: Remembering Ghostbusters Herself 2018
Кино Laddie Herself 2017-10-20
Series Защитники Alexandra 2017-08-18
Series The Best of Families Laura Wheeler 2016
Кино Голос монстра Grandma 2016-10-07
Кино Охотники за привидениями Rebecca Gorin 2016-07-14
Кино В поисках Дори Sigourney Weaver (voice) 2016-06-16
Кино Ghostheads Herself 2016-04-23
Кино Saturday Night Live: 40th Anniversary Celebration 2015-02-15
Кино Derelict Ripley 2015-06-12
Кино Робот по имени Чаппи Michelle Bradley 2015-03-04
Кино Keepers of the Covenant: Making Exodus: Gods and Kings Herself 2015-03-17
Кино Derelict Unknown 2015-08-08
Кино Исход: Цари и боги Tuja 2014-12-03
Кино My Depression (The Up and Down and Up of It) Elizabeth Swados (voice) 2014-04-17
Кино Красные огни Margaret Matheson 2012-03-02
Кино Средь бела дня Jean Carrack 2012-04-04
Кино Political Animals Elaine Barrish 2012-07-15
Кино Вампирши Cisserus 2012-08-25
Series Political Animals Elaine Barrish Hammond 2012-07-15
Кино Хижина в лесу The Director 2012-04-12
Кино Совсем не бабник Macy Vanderhei 2011-02-11
Кино Пол: Секретный материальчик Tara 2011-02-14
Кино Погоня Dr. Geraldine 'Geri' Bennett 2011-09-22
Кино Бастион Joan Confrey 2011-11-23
Кино Capturing Avatar Herself 2010-11-16
Кино Сумасшедший на воле Viki 2010-01-08
Кино Снова ты Aunt Ramona 2010-09-24
Series Nature's Most Amazing Events 2009-02-11
Кино Молитвы за Бобби Mary Griffith 2009-02-27
Кино Avatar Dr. Grace Augustine 2009-12-18
Кино Аватар Dr. Grace Augustine 2009-12-10
Кино Ой, мамочки Chaffee Bicknell 2008-04-23
Кино Перемотка Ms. Lawson 2008-01-20
Кино Точка обстрела Rex Brooks 2008-02-01
Кино ВАЛЛ·И Ship's Computer (voice) 2008-06-22
Кино His Highness Hollywood Herself 2008-09-20
Кино Приключения Десперо The Narrator (voice) 2008-12-19
Кино WALL·E Ship's Computer 2008-06-27
Кино Девушка в парке Julia Sandburg 2007-09-09
Series BBC: Планета Земля Unknown 2006-03-05
Кино Снежный пирог Linda 2006-02-09
Кино Телевизор Lenny 2006-04-28
Series Шоу «Один» Unknown 2006-08-14
Кино Дурная слава Babe Paley 2006-11-16
Кино Новые приключения Золушки Frieda 2006-09-14
Кино Таинственный лес Alice Hunt 2004-07-30
Кино Вымышленные герои Sandy Travis 2004-09-14
Кино Клад Warden Walker 2003-04-18
Кино The Beast Within: Making 'Alien' Herself 2003-12-02
Кино One Step Beyond: Making 'Alien Resurrection' Herself 2003-12-02
Кино Wreckage and Rage: Making 'Alien³' Herself 2003-12-02
Кино Superior Firepower: Making 'Aliens' Herself 2003-12-02
Кино The Guys Joan 2002-09-11
Кино Ловелас Eve Grubman 2002-11-01
Кино Сердцеедки Max Conners 2001-03-23
Кино Big Bad Love Betti DeLoreo (voice) 2001-10-11
Series Ричард и Джуди Unknown 2001-11-26
Кино Alien Evolution Herself 2001-10-12
Кино Company Man Daisy Quimp 2000-03-09
Кино The Alien Legacy Herself 1999-01-01
Кино Get Bruce! Herself 1999-01-01
Series Футурама Unknown 1999-03-28
Series Утренние новости Unknown 1999-11-01
Кино В поисках галактики Gwen DeMarco 1999-12-23
Кино Карта мира Alice Goodwin 1999-09-13
Кино Белоснежка: Страшная сказка Lady Claudia Hoffman 1997-07-18
Кино Ледяной ветер Janey Carver 1997-09-27
Кино Чужой: Воскрешение Ripley 1997-11-12
Series Взгляд Unknown 1997-08-11
Series Дневное шоу с Тревором Ноем Unknown 1996-07-22
Кино Имитатор Helen Hudson 1995-10-27
Кино Jeffrey Debra Moorhouse 1995-08-18
Кино The Wild Swans Narrator 1994-01-01
Кино Смерть и девушка Paulina Escobar 1994-05-04
Series В студии актерского мастерства Unknown 1994-06-01
Series GMTV Unknown 1993-01-01
Кино Дэйв Ellen Mitchell 1993-05-07
Кино Rabbit Ears - Peachboy Narrator 1993-01-01
Кино 1492: Завоевание рая Queen Isabella 1992-10-09
Кино The Snow Queen Narrator (voice) 1992-01-01
Series Ночное шоу с Джейем Лено Unknown 1992-05-25
Кино Чужой 3 Ripley 1992-05-22
Кино Охотники за привидениями 2 Dana Barrett 1989-06-15
Кино Гориллы в тумане Dian Fossey 1988-09-23
Кино Деловая женщина Katharine Parker 1988-12-20
Кино Aliens Ellen Ripley 1986-07-18
Кино Чужие Lieutenant Ellen Ripley 1986-07-18
Кино Half Moon Street Dr. Lauren Slaughter 1986-08-13
Кино Une Femme ou Deux Jessica Fitzgerald 1985-02-06
Кино Охотники за привидениями Dana Barrett 1984-06-07
Кино Deal of the Century Catherine DeVoto 1983-11-04
Series В прямом эфире с Риджесом и Кэти Ли Unknown 1983-04-04
Кино Год, опасный для жизни Jill Bryant 1982-12-17
Кино Очевидец Tony Sokolow 1981-02-13
Кино Чужой Ellen Ripley 1979-05-25
Кино Madman 1978-01-01
Кино Энни Холл Alvy's Date Outside Theatre 1977-04-19
Series Субботним вечером в прямом эфире Unknown 1975-10-11
Series Новая звезда Narrator 1974-03-03
Series Somerset Avis Ryan 1970-03-30
Series Церемония вручения премии «Оскар» Unknown 1953-03-18