Image of Patricia Clarkson

Patricia Clarkson

Patricia Davies Clarkson (born December 29, 1959) is an American actress. After studying drama on the East Coast, Clarkson launched her acting career in 1985, and has worked steadily in both film and television. She twice won the Emmy for Outstanding Guest Actress in Six Feet Under. Film roles included The Green Mile, Far From Heaven, The Station Agent and was nominated for an Academy Award for Best Supporting Actress for her perfromance in Pieces of April (2003). Description above from the Wikipedia article Patricia Clarkson, licensed under CC-BY-SA, full list of contributors on Wikipedia.


Читайте био в tmdb | Читайте био в Wikipedia
Родился:
Dec 29, 1959 в New Orleans, Louisiana, USA
Кино / ТВ Кредиты:
88
Впервые появился:
на series Hallmark Hall of Fame 1951-12-24
Последний проект:
Кино Бегущий в лабиринте: Лекарство от смерти 2018-01-25
Известный в фильмах
Poster of Отличница легкого поведения
Poster of Вики Кристина Барселона
Poster of Догвилль
Poster of Клиент всегда мертв
Фильмография
Кино Бегущий в лабиринте: Лекарство от смерти Ava Paige 2018-01-25
Кино Delirium 2017-12-31
Кино Learning to Drive Wendy 2015-08-21
Кино Бегущий в лабиринте: Испытание огнём Ava Paige 2015-09-09
Кино Maze Runner: The Scorch Trials Ava Paige 2015-09-18
Кино Regarding Susan Sontag 2014-04-20
Кино Last Weekend Celia Green 2014-08-29
Кино Уроки вождения Wendy 2014-08-21
Кино Октябрьский шторм Helen Matthews 2014-09-11
Кино Энни Focus Group Woman 2014-12-19
Кино Бегущий в лабиринте Ava Paige 2014-09-10
Кино Группировка 'Восток' Sharon 2013-05-31
Кино The Dust Bowl Hazel Lucas Shaw 2012-11-17
Кино Один день Alison Mayhew 2011-03-02
Кино Секс по дружбе Lorna 2011-07-21
Кино Five Mia 2011-10-10
Кино Запрет Eliza Hackett 2011-10-02
Series Запрет 2011-10-02
Кино Остров проклятых Rachel 2 2010-02-18
Кино Легендарный Sharon 2010-09-09
Кино Main Street Willa 2010-10-21
Кино Отличница легкого поведения Rosemary Penderghast 2010-09-10
Кино For the Love of Movies: The Story of American Film Criticism Narrator 2009-03-01
Кино 2081 Narrator 2009-05-29
Series Парки и зоны отдыха Unknown 2009-04-09
Кино Cairo Time Juliette Grant 2009-09-13
Кино Будь что будет Marietta 2009-06-19
Кино Phoebe in Wonderland Miss Dodger 2008-02-07
Кино Элегия Carolyn 2008-08-08
Кино Вики Кристина Барселона Judy Nash 2008-08-15
Кино Blind Date Janna 2007-05-16
Кино Вкус жизни Paula 2007-07-25
Кино Ларс и настоящая девушка Dr. Dagmar Berman 2007-10-12
Кино Супружество Pat Allen 2007-09-12
Кино Вся королевская рать Sadie Burke 2006-09-10
Кино Темный лес Mrs. Traverse 2006-09-25
Кино The Dying Gaul Elaine Tishop 2005-01-01
Кино Доброй ночи и удачи Shirley Wershba 2005-09-16
Кино Dogville Confessions Herself 2004-06-27
Кино Мираж на льду Patty Brooks 2004-02-06
Кино Станционный смотритель Olivia Harris 2003-01-26
Кино Pieces of April Joy Burns 2003-01-19
Кино Все настоящие девушки Elvira 2003-08-01
Кино Догвилль Vera 2003-05-19
Кино Вдали от рая Eleanor Fine 2002-09-01
Кино Добро пожаловать в Коллинвуд Rosalind 2002-05-24
Кино The Baroness and the Pig The Baroness 2002-09-02
Кино Heartbreak Hospital Lottie Ohrwasher 2002-09-06
Кино Кэрри Margaret White 2002-11-04
Кино The Safety of Objects Annette Jennings 2002-10-25
Кино Wendigo Kim 2001-01-23
Кино Обещание Margaret Larsen 2001-01-09
Series Клиент всегда мертв Unknown 2001-06-03
Кино Joe Gould's Secret Vivian Marquie 2000-01-21
Series Wonderland Tammy Banger 2000-03-30
Кино Зелёная миля Melinda Moores 1999-12-10
Кино Simply Irresistible Lois McNally 1999-02-05
Кино The Green Mile Melinda Moores 1999-12-10
Кино High Art Greta 1998-06-12
Кино Превратности любви Allison 1998-12-30
Series Взгляд Unknown 1997-08-11
Кино Neil Simon's London Suite Diana Nichols 1996-09-15
Series Murder One Annie Hoffman 1995-09-19
Кино Pharaoh's Army Sarah Anders 1995-01-01
Кино Джуманджи Carol Anne Parrish 1995-12-15
Кино She Led Two Lives Desiree Parnell 1994-11-20
Кино Alex Haley's Queen Lizzie 1993-02-14
Series Alex Haley's Queen Lizzie 1993-02-14
Кино Caught in the Act Meg 1993-07-22
Series Фрейзер Unknown 1993-09-16
Кино Legacy of Lies Pat Rafael 1992-04-22
Кино Four Eyes and Six-Guns Lucy Laughton 1992-12-07
Кино An American Story Barbara Meade 1992-11-29
Series Davis Rules Cosmo Yeargin 1991-01-27
Кино The Old Man and the Sea Mary Pruitt 1990-03-25
Series Закон и порядок Unknown 1990-09-13
Series Байки из склепа Unknown 1989-06-10
Кино Игра в Смерть Samantha Walker 1988-07-12
Кино Everybody's All-American Leslie Stone 1988-11-04
Кино Rocket Gibraltar Rose Black 1988-09-02
Кино Неприкасаемые Catherine Ness 1987-06-02
Series American Masters Unknown 1986-06-23
Series Уравнитель Unknown 1985-09-18
Series Спенсер Unknown 1985-09-20
Series Природа Unknown 1982-10-10
Series Субботним вечером в прямом эфире Unknown 1975-10-11
Series Церемония вручения премии «Оскар» Unknown 1953-03-18
Series Hallmark Hall of Fame Unknown 1951-12-24