Image of Helena Bonham Carter

Helena Bonham Carter

Helena Bonham Carter (born 26 May 1966) is an English actress of film, stage, and television. She made her film debut in K. M. Peyton's A Pattern of Roses before winning her first leading role as the titular character in Lady Jane. She is known for her roles in films such as A Room with a View, Fight Club, and the Harry Potter series, as well as for frequently collaborating with director Tim Burton, her domestic partner since 2001. Bonham Carter is a two-time Academy Award nominee for her performances in The Wings of the Dove and The King's Speech; her portrayal of Queen Elizabeth in the latter film garnering her a BAFTA Award in 2011. Description above from the Wikipedia article Helena Bonham Carter, licensed under CC-BY-SA, full list of contributors on Wikipedia.


Читайте био в tmdb | Читайте био в Wikipedia
Родился:
May 26, 1966 в Golders Green, London, England, UK
Кино / ТВ Кредиты:
93
Впервые появился:
на series Церемония вручения премии «Оскар» 1953-03-18
Последний проект:
Кино 8 подруг Оушена 2018-06-21
Известный в фильмах
Poster of Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
Poster of Король говорит!
Poster of Гарри Поттер и орден Феникса
Poster of Fight Club
Фильмография
Кино 8 подруг Оушена Rose Weil 2018-06-21
Series The Great War and the Shaping of the 20th Century Vera Brittain 2018
Series White Bear's Secret Unknown 2016
Series Jackanory Reader 2016
Series Love, Nina George 2016-05-20
Кино Alice Through the Looking Glass Red Queen 2016-05-27
Кино Алиса в Зазеркалье Red Queen 2016-05-25
Кино Love, Nina Georgia 2016-05-20
Кино Золушка Fairy Godmother 2015-03-12
Кино Суфражистка Edith Ellyn 2015-10-16
Кино Теркс и Кайкос Margot Tyrell 2014-03-20
Кино Солёное поле боя Margot Tyrell 2014-03-27
Кино Riding a Train of Thoughts Herself 2014-06-06
Кино Night Will Fall Narrator 2014-06-07
Кино Одинокий рейнджер Red Harrington 2013-07-03
Кино Бертон и Тейлор Elizabeth Taylor 2013-07-22
Кино Невероятное путешествие мистера Спивета Dr. Clair 2013-10-16
Кино The Price of Kings: Shimon Peres Narrator 2012-04-30
Кино Мрачные тени Dr. Julia Hoffman 2012-05-08
Кино Отверженные Madame Thénardier 2012-12-18
Кино A Therapy Patient 2012-05-22
Кино Большие надежды Miss Havisham 2012-11-30
Кино Гарри Поттер и Дары смерти: Часть 2 Bellatrix Lestrange 2011-07-07
Кино Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 Bellatrix Lestrange 2011-07-15
Кино Дочурка Груффало Narrator 2011-12-25
Кино Король говорит! Queen Elizabeth 2010-09-06
Кино Гарри Поттер и Дары смерти: Часть 1 Bellatrix Lestrange 2010-10-17
Кино Алиса в стране чудес The Red Queen 2010-03-03
Кино The King's Speech Queen Elizabeth 2010-12-25
Кино Тост Mrs Potter 2010-12-30
Кино Гарри Поттер и Принц-полукровка Bellatrix Lestrange 2009-07-07
Кино Терминатор: Да придёт спаситель Serena 2009-05-20
Кино Enid Enid Blyton 2009-11-16
Series Прямой эфир из пятой студии Unknown 2009-09-14
Кино Груффало Mother Squirrel (voice) 2009-12-25
Кино Гарри Поттер и орден Феникса Bellatrix Lestrange 2007-06-28
Кино Суини Тодд, демон-парикмахер с Флит-стрит Mrs. Lovett 2007-12-20
Кино Порочные связи Woman 2006-06-07
Кино Sixty Six Esther Rubens 2006-01-01
Кино Уоллес и Громит: Проклятие кролика-оборотня Lady Campanula Tottington 2005-09-04
Кино Чарли и шоколадная фабрика Mrs. Bucket 2005-07-13
Кино Труп невесты Corpse Bride (voice) 2005-09-12
Кино Big Fish Jenny - Young / Jenny - Senior / The Witch 2004-01-09
Кино Henry VIII Anne Boleyn 2003-10-12
Кино Крупная рыба Younger & Older Jenny/The Witch 2003-12-25
Series Американский идол: Поиск суперзвезды Unknown 2002-06-11
Кино The Heart of Me Dinah 2002-01-01
Кино Пока не разбудят нас голоса живых Ruby 2002-09-12
Кино Live from Baghdad Ingrid Formanek 2002-12-07
Series Friday Night with Jonathan Ross Unknown 2001-11-02
Series The Kumars at No. 42 Unknown 2001-11-12
Кино Планета обезьян Ari 2001-07-25
Кино Новокаин Susan 2001-11-23
Кино Women Talking Dirty Cora 2001-12-07
Кино Carnivale milly 2000-09-01
Кино The Theory of Flight Jane Hatchard 1999-01-22
Кино Fight Club Marla Singer 1999-10-15
Кино Бойцовский клуб Marla Singer 1999-10-15
Series Великий Мерлин Morgan le Fay 1998-04-26
Кино Великий Мерлин Morgan Le Fey 1998-04-26
Кино Мстители: Игра для двоих Karen Knightly 1998-06-09
Series Merlin Morgan Le Fey 1998-04-26
Series So Graham Norton Unknown 1998-07-03
Series Взгляд Unknown 1997-08-11
Кино Keep the Aspidistra Flying Rosemary 1997-11-20
Кино Крылья голубки Kate Croy 1997-11-07
Кино Portraits chinois Ada 1996-09-12
Кино Двенадцатая ночь или что угодно Olivia 1996-10-31
Кино Великая Афродита Amanda 1995-09-13
Кино Margaret's Museum Margaret MacNeil 1995-09-13
Кино A Dark Adapted Eye 1994-01-02
Series HBO First Look Herself 1994-03-01
Кино Франкенштейн Elizabeth 1994-11-04
Series Jo Brand Through the Cakehole Unknown 1994-04-08
Series GMTV Unknown 1993-01-01
Series Поздняя ночь с Конаном О`Брайэном Unknown 1993-09-13
Кино Fatal Deception: Mrs. Lee Harvey Oswald Marina Oswald 1993-11-15
Кино Усадьба Хауардс-Энд Helen Schlegel 1992-03-13
Series Красиво жить не запретишь Dream Saffron 1992-11-12
Кино Куда боятся ступить ангелы Caroline Abbott 1991-06-21
Кино Гамлет Ophelia 1990-12-19
Кино Francesco Chiara 1989-03-21
Кино Arms and the Man Raina Petkoff 1989-04-16
Кино Getting It Right Lady Minerva Munday 1989-05-05
Кино The Mask Iris 1988-05-10
Кино Maurice Lady at Cricket Match 1987-09-18
Кино На волосок от гибели Serena Staverley 1987-12-27
Кино Леди Джейн Lady Jane Grey 1986-02-07
Series Theatre Night Raina Petkoff 1985-09-15
Кино Комната с видом Lucy Honeychurch 1985-12-13
Series Полиция Майами: Отдел нравов Unknown 1984-09-16
Кино A Pattern of Roses Netty, The Past 1983-12-29
Series Церемония вручения премии «Оскар» Unknown 1953-03-18