Image of Alain Delon

Alain Delon

From Wikipedia, the free encyclopedia Alain Fabien Maurice Marcel Delon ( born 8 November 1935) is a French-Swiss actor. He rose quickly to stardom, and by the age of 23 was already being compared to French actors such as Gérard Philipe and Jean Marais, as well as American actor James Dean. He was even called the male Brigitte Bardot. Over the course of his career, Delon has worked with many well-known directors, including Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni and Louis Malle. Delon acquired Swiss citizenship on September 23, 1999, and the company managing products sold under his name is based in Geneva. He is a citizen of the community of Chêne-Bougeries in the canton of Geneva. Description above from the Wikipedia article Alain Delon, licensed under CC-BY-SA, full list of contributors on Wikipedia.


Читайте био в tmdb | Читайте био в Wikipedia
Родился:
Nov 8, 1935 в Sceaux, Seine, France
Кино / ТВ Кредиты:
92
Впервые появился:
на series Церемония вручения премии «Оскар» 1953-03-18
Последний проект:
Series Fabio Montale 2016
Известный в фильмах
Poster of Ne réveillez pas un flic qui dort
Poster of За шкуру полицейского
Poster of Le Gang
Poster of L'insoumis
Фильмография
Series Fabio Montale 2016
Кино Une Journée ordinaire Père 2013-01-01
Кино С новым годом, мамы! 2012-12-27
Кино Belmondo, itinéraire... Himself 2011-05-18
Кино L'occupation intime Narrator (Voice) 2011-09-25
Кино Случайный муж 2010-10-04
Кино Sous le nom de Melville Himself 2008-01-01
Кино Астерикс на Олимпийских играх Julus Cäsar 2008-01-13
Series Фрэнк Рива Frank Riva 2003-11-01
Кино Enfin pris ? Himself 2002-10-02
Кино Les Acteurs Himself 2000-04-05
Кино Godard à la télé - 1960-2000 1999-01-01
Кино Один шанс на двоих Julien Vignal 1998-01-01
Кино Le jour et la nuit Alexandre 1997-02-12
Кино Сто и одна ночь Симона Синема Himself 1995-01-25
Кино Un Crime Maître Charles Dunand, der Anwalt 1993-08-04
Кино Le retour de Casanova Casanova 1992-05-12
Кино Танцевальная машина Alan Wolf 1990-11-28
Кино Ne réveillez pas un flic qui dort Commissaire Eugène Grindel 1988-11-10
Кино Le Passage Jean Diaz 1986-12-03
Кино Слово полицейского Daniel Pratt 1985-08-21
Кино Любовь Свана Baron de Charlus 1984-02-23
Кино Наша история Robert Avranche 1984-05-23
Кино Неукротимый Jacques Darnay 1983-02-02
Кино Le choc Martin Terrier / Christian 1982-04-28
Кино За шкуру полицейского Choucas 1981-09-09
Кино Тегеран-43 Foche 1980-06-06
Кино Троих надо убрать Michel Gerfaut 1980-10-31
Кино Конкорд: Аэропорт-79 Capt. Paul Metrand 1979-08-17
Кино Le Toubib Jean-Marie Desprès 1979-10-26
Кино Attention, les enfants regardent L'Homme 1978-04-12
Кино Le Gang Robert 1977-01-19
Кино Armaguedon Dr. Michel Ambrose 1977-03-16
Кино L'Homme pressé Pierre Niox 1977-01-04
Кино Urgent ou à quoi bon exécuter des projets puisque le projet est en lui-même une jouissance suffisante Archive footage (himself) 1977-08-01
Кино Смерть негодяя Xavier Maréchal 1977-12-07
Кино Мсье Кляйн Robert Klein 1976-05-08
Кино Comme un boomerang Jacques Batkin 1976-08-15
Кино Зорро Don Diego / El Zorro 1975-03-06
Кино Un sorriso, uno schiaffo, un bacio in bocca 1975-07-14
Кино Полицейская история Roger Borniche 1975-10-01
Кино Le gitan Hugo Sennart, dit le Gitan 1975-12-05
Кино Раса господ 1974-04-10
Кино Les seins de glace Marc Rilson 1974-08-28
Кино Борсалино и компания Roch Siffredi 1974-10-23
Кино Traitement de choc Devilers 1973-01-18
Кино Скорпион Jean 'Scorpio' Laurier 1973-04-10
Кино Двое в городе Gino Strabliggi 1973-10-24
Кино Les granges brûlées Pierre Larcher 1973-05-30
Кино Крупный Калибр Tony Arzenta 1973-08-23
Кино Шпик Commissaire Edouard Coleman 1972-09-30
Кино The Assassination of Trotsky Frank Jackson 1972-04-20
Кино Первая ночь покоя Daniele Dominici 1972-10-27
Кино Fantasia chez les ploucs un passant 1971-01-15
Кино Doucement les basses Simon Médieu 1971-08-30
Кино La veuve Couderc Jean Lavigne 1971-09-15
Кино Красное солнце Gauche 1971-09-15
Кино Красный круг Corey 1970-10-19
Кино Борсалино Roch Siffredi 1970-05-19
Кино Madly Julien Dandieu 1970-12-18
Кино Бассейн Paul 1969-01-15
Кино Jeff Laurent 1969-04-25
Кино Сицилийский клан Roger Startet 1969-12-01
Кино Три шага в бреду William Wilson and his double (segment "William Wilson") 1968-05-16
Кино Девушка на мотоцикле Daniel 1968-06-21
Кино Прощай, друг Dino Barran 1968-08-14
Кино Искатели приключений Manu 1967-04-12
Кино Самурай Jef Costello 1967-10-25
Кино Diaboliquement vôtre Pierre Lagrange a.k.a. Georges Campo 1967-12-22
Кино Любовь у моря 1966-04-30
Кино Lost Command Captain Phillipe Esclavier 1966-05-01
Кино Горит ли Париж? Jacques Chaban-Delmas 1966-10-26
Кино Texas Across the River Don Andrea Baldazar aka Baldy 1966-10-26
Кино Once a Thief Eddie Pedak 1965-04-24
Кино Черный тюльпан Julien/Guillaume de Saint Preux 1964-02-28
Кино Les félins Marc 1964-06-12
Кино Желтый Роллс-Ройс Stefano 1964-12-31
Кино L'insoumis Thomas Vlassenroot 1964-09-25
Кино Мелодия из подвала Francis Verlot 1963-03-19
Кино Цепная реакция M. Lambert 1963-05-15
Кино Леопард Tancredi Falconeri 1963-03-28
Кино Затмение Piero 1962-04-12
Кино Дьявол и десять заповедей Pierre Messager 1962-09-14
Кино Che gioia vivere Ulisse Cecconato 1961-05-11
Кино На ярком солнце Tom Ripley 1960-03-10
Кино Рокко и его братья Rocco Parondi 1960-10-06
Кино Faibles femmes Julien Fenal 1959-02-11
Кино Le Chemin des écoliers Antoine Michaud 1959-09-23
Кино Будь красивой и молчи Loulou, le petit ami d'Olga 1958-05-07
Кино Кристина Franz 1958-12-19
Кино Quand la femme s'en mêle Jo 1957-11-15
Series Церемония вручения премии «Оскар» Unknown 1953-03-18