Image of Jeanne Moreau

Jeanne Moreau

From Wikipedia, the free encyclopedia. Jeanne Moreau ( born 23 January 1928) is a French actress, singer, screenwriter and director. She made her theatrical debut in 1947, and established herself as one of the leading actresses of the Comédie-Française. She began playing small roles in films in 1949 and eventually achieved prominence as the star of Lift to the Scaffold (UK)/Elevator to the Gallows (USA) (1958), directed by Louis Malle and Jules et Jim (1962), directed by François Truffaut. Most prolific during the 1960s, Moreau continues to appear in films to the present day. Moreau is the recipient of a César Award for Best Actress, a BAFTA Award for Best Foreign Actress and a Cannes Film Festival Best Actress Award for individual performances, and several lifetime awards. Description above from the Wikipedia article Jeanne Moreau, licensed under CC-BY-SA, full list of contributors on Wikipedia.


Читайте био в tmdb | Читайте био в Wikipedia
Родился:
Jan 23, 1928 в Paris, France
Кино / ТВ Кредиты:
108
Впервые появился:
на movie Meurtres 1950-10-10
Последний проект:
Series Le Tiroir secret 2016
Известный в фильмах
Poster of Mille milliards de dollars
Poster of Viva Maria!
Poster of Peau de banane
Poster of Ночь
Фильмография
Series Le Tiroir secret Unknown 2016
Кино Lullaby to my Father 2013-01-16
Кино Un voyageur Herself 2013-05-16
Кино Gebo et l'ombre Candidinha 2012-01-01
Кино Une estonienne à Paris Frida 2012-12-26
Кино Looking for Truffaut Herself 2009-01-01
Кино Visage Jeanne 2009-10-02
Кино Kérity, la maison des contes Eléonore (voix) 2009-12-16
Кино Plus tard Rivka 2008-01-01
Кино Château en Suède Agathe Falsen 2008-11-12
Кино Désengagement Françoise 2007-09-07
Кино Roméo et Juliette Laurence 2006-12-15
Кино Le temps qui reste Laura 2005-05-16
Кино Go West Novinar 2005-08-18
Кино Cet Amour-là Marguerite Duras 2001-09-11
Кино Lisa Lisa (old) 2001-01-09
Кино Il manoscritto del principe Alessandra Wolf (Licy) 2000-03-31
Series Отверженные 2000-09-04
Кино Les Misérables Mère Innocente 2000-09-03
Кино Balzac Charlotte-Laure 1999-09-13
Series Balzac 1999-09-13
Кино История вечной любви Grande Dame 1998-07-31
Кино Amour & confusions Libra 1997-02-04
Кино Un amour de sorcière Eglantine 1997-03-19
Кино I Love You, I Love You Not 1996-08-28
Кино Catherine The Great Elizabeth 1996-04-27
Кино The Proprietor Adrienne Mark 1996-09-09
Кино Сто и одна ночь Симона Синема La première ex-épouse de M. Cinéma 1995-01-25
Кино За облаками L'amica del pittore 1995-06-06
Кино L'univers de Jacques Demy Herself 1995-09-22
Кино Orson Welles: The One-Man Band (segment "The Deep") (archive footage) 1995-10-08
Кино The Summer House Lili 1993-01-01
Кино The Summer House Lili 1993-12-21
Кино Карта человеческого сердца Sister Banville 1993-04-22
Кино Το μετέωρο βήμα του πελαργού The Woman 1991-01-01
Кино Anna Karamazoff Woman 1991-05-01
Кино Когда наступит конец света Edith Farber 1991-09-12
Кино La vieille qui marchait dans la mer Lady M 1991-09-18
Кино Ее Звали Никита Armande 1990-02-21
Кино La femme fardée La Doria 1990-11-07
Series Screen One Angelique 1989-09-10
Кино Le miraculé Sabine 1987-02-18
Кино Le paltoquet Barbesitzerin 1986-08-13
Кино Vivement Truffaut Jeanne Moreau 1985-07-12
Кино Керель Lysiane 1982-08-05
Кино La truite Lou 1982-09-22
Кино Your Ticket Is No Longer Valid Lili Marlene 1981-09-19
Кино Plein sud Hélène 1981-04-29
Кино Mille milliards de dollars Madame Benoît-Lambert 1981-11-29
Кино Souvenirs d'en France Berthe 1976-02-26
Кино Lumière Sarah 1976-03-24
Кино Мсье Кляйн Florence 1976-05-08
Кино Последний магнат Didi 1976-11-18
Кино Le jardin qui bascule 1975-01-01
Кино Вальсирующие Jeanne Pirolle 1974-05-12
Кино Раса господ 1974-04-10
Series The American Film Institute Salute to ... Unknown 1973-04-02
Кино Joanna Francesa 1973-12-30
Кино Omnibus: François Truffaut Herself 1973-12-02
Кино Chère Louise 1972-06-06
Кино Nathalie Granger andere Frau 1972-10-06
Кино L'humeur vagabonde Myriam Bingeot 1972-07-05
Кино The Deep 1970-07-07
Кино Monte Walsh Martine Bernard 1970-10-02
Кино Le petit théâtre de Jean Renoir La chanteuse / The Singer (segment "Quand l'amour meurt") 1970-12-15
Кино Невеста была в трауре Julie Kohler 1968-03-22
Кино Une histoire immortelle Virginie Ducrot 1968-06-01
Кино Great Catherine Catherine 1968-11-29
Кино The Sailor from Gibraltar 1967-01-01
Кино Древнейшая профессия в мире Mimi 1967-04-21
Series Les Misérables 1967-10-22
Кино Mademoiselle Mademoiselle 1966-06-01
Кино Viva Maria! Maria II 1965-11-22
Кино Falstaff Doll Tearsheet 1965-12-22
Кино Le journal d'une femme de chambre Céléstine 1964-01-01
Кино Желтый Роллс-Ройс Lady Eloise Frinton - The Marchioness of Frinton 1964-12-31
Кино Mata Hari, agent H21 Mata Hari / Margaretha Geertruida Zelle 1964-01-28
Кино The Train Christine 1964-09-21
Кино Peau de banane Cathy / Mme Volney 1963-01-18
Кино La Baie des Anges Jacqueline 'Jackie' Demaistre 1963-03-01
Кино Затухающий огонек Eva 1963-10-14
Кино The Victors French Woman 1963-11-22
Кино Jules et Jim Catherine 1962-01-23
Кино Процесс Marika Burstner 1962-12-21
Кино Ева Eva Olivier 1962-10-03
Кино Ночь Lidia 1961-01-23
Кино Женщина есть женщина La femme du bar 1961-09-06
Кино Le dialogue des Carmélites Mère Marie de l'Incarnation 1960-06-01
Кино 7 дней. 7 ночей (Модерато кантабиле) Anne Desbarèdes 1960-05-25
Кино Четыреста ударов Woman with Dog 1959-05-04
Кино Опасные связи 1960 Juliette Valmont 1959-09-09
Кино Échec au porteur Jacqueline Tourieu 1958-01-15
Кино Лифт на эшафот Florence Carala 1958-01-29
Кино Le dos au mur Gloria Decrey 1958-03-07
Кино Les amants Jeanne Tournier 1958-09-04
Кино Jusqu'au dernier Gina 1957-03-20
Кино Les Louves Agnès Vanaux 1957-04-26
Кино Trois Jours à Vivre Jeanne Fortin 1957-08-14
Кино Le Salaire du Péché Angèle Ribot 1956-07-10
Кино Газойль Alice 1955-10-18
Кино Не тронь добычу Josy 1954-03-16
Кино La Reine Margot Marguerite de Valois, "La Reine Margot" 1954-11-25
Кино Интриганки Mona Rémi, la femme de Paul 1954-04-07
Series Церемония вручения премии «Оскар» Unknown 1953-03-18
Кино Julietta Rosie Facibey 1953-06-17
Кино Dortoir des grandes Julie, La Serveuse 1953-08-15
Кино Il est minuit, docteur Schweitzer actrice 1952-11-14
Кино Meurtres Martine Annequin 1950-10-10