Image of Val Kilmer

Val Kilmer

Val Edward Kilmer (born December 31, 1959) is an American actor. Originally a stage actor, Kilmer became popular in the mid-1980s after a string of appearances in comedy films, starting with Top Secret! (1984), then the cult classic Real Genius (1985), as well as blockbuster action films, including a role in Top Gun and a lead role in Willow. During the 1990s, Kilmer gained critical respect after a series of films that were also commercially successful, including his roles as Jim Morrison in The Doors, Doc Holliday in 1993's Tombstone, Batman in 1995's Batman Forever, Chris Shiherlis in 1995's Heat and Simon Templar in 1997's The Saint. During the early 2000s, Kilmer appeared in several well-received roles, including The Salton Sea, Spartan, and supporting performances in Kiss Kiss Bang Bang, Alexander, and as the voice of KITT in Knight Rider. Description above from the Wikipedia article Val Kilmer, licensed under CC-BY-SA, full list of contributors on Wikipedia.


Читайте био в tmdb | Читайте био в Wikipedia
Родился:
Dec 31, 1959 в Los Angeles - California - USA
Кино / ТВ Кредиты:
98
Впервые появился:
на series Церемония вручения премии «Оскар» 1953-03-18
Последний проект:
Кино Снеговик 2017-10-12
Известный в фильмах
Poster of Александр
Poster of Красавцы
Poster of Принц Египта
Poster of Схватка
Фильмография
Кино Снеговик Gert Rafto 2017-10-12
Кино Песня за песней 2017-03-17
Series Трофеи перед смертью General 2015-07-08
Кино Трофеи Вавилона General Cauliffe 2014-01-09
Кино Tom Sawyer & Huckleberry Finn Mark Twain 2014-10-23
Кино Пало-Альто Stewart 2014-05-09
Кино Риддл Sheriff Richards 2013-01-10
Кино Planes Bravo 2013-08-09
Кино Alexander: The Ultimate Cut Philip 2013-01-01
Кино Самолёты Bravo (voice) 2013-08-09
Кино Козы Hofstadder 2013-08-16
Кино Breathless Dale 2012-01-04
Кино Возмездие Эрпа Wyatt Earp 2012-03-06
Кино Deep in the Heart The Bearded Man 2012-01-01
Кино Семь футов McCormick 2012-04-16
Кино The Fourth Dimension Hector 2012-06-27
Кино 5 дней в августе Dutchman 2011-04-14
Кино Ирландец Joe Manditski 2011-03-10
Кино Расплата Arturo 2011-04-25
Кино Между Hall Baltimore 2011-09-10
Кино Провинция ночи Warren Bloodworth 2010-02-06
Кино СуперМакГрубер Dieter Von Cunth 2010-05-21
Кино Ствол Angel 2010-06-10
Кино The Traveler Mr. Nobody / Drifter 2010-10-01
Кино American Cowslip Todd Inglebrink 2010-09-07
Кино Оттепель Dr. David Kruipen 2009-01-01
Кино Улицы крови Detective Andy Devereaux 2009-07-13
Кино The Steam Experiment Jimmy 2009-03-01
Кино Плохой лейтенант Stevie Pruit 2009-09-11
Кино Прошивка Virgil Kirkhill 2009-11-03
Кино Фальшивая личина Dr. Nicholas Pinter 2009-12-18
Кино Секс Гуру Val Kilmer 2008-06-20
Кино American Meth Narrator 2008-02-26
Кино Дело чести Макферсона MacPherson 2008-02-15
Series Comanche Moon Inish Scull 2008-01-13
Кино Преступник John Smith 2008-07-17
Series Рыцарь дорог KITT 2008-09-24
Кино Дельго Bogardus 2008-12-12
Series XIII: Заговор La Mangouste 2008-10-06
Кино День Колумба John Cologne 2008-08-29
Кино Время пришло... 2:22 Maz 2008-09-24
Кино XIII: Заговор La Mangouste 2008-09-24
Кино Есть мечты – будут и путешествия Henderson 2007-05-21
Кино Played Dillon 2006-01-01
Кино Москва zero Andrey 2006-01-01
Кино The Ten Commandments: The Musical Moses 2006-01-01
Кино Пересечение 10-й и Вульф Murtha 2006-02-19
Кино Дежа Вю Agent Paul Pryzwarra - FBI 2006-11-22
Series 4исла Unknown 2006-03-05
Кино Trudell Himself 2005-01-01
Кино Champion Himself 2005-03-12
Кино Поцелуй навылет Gay Perry 2005-09-05
Кино Кольцо дракона El Cabillo (uncredited) 2004-03-28
Кино Спартанец Scott 2004-03-12
Кино Охотники за разумом Jake Harris 2004-05-07
Кино Александр Philip 2004-11-21
Кино Увольнительная Staff Sergeant Skeer 2004-05-23
Series Красавцы Unknown 2004-07-18
Series Джимми Киммел в прямом эфире Unknown 2003-01-26
Кино Masked and Anonymous Animal Wrangler 2003-08-08
Кино Blind Horizon Frank Kavanaugh 2003-12-14
Кино Wonderland John Holmes 2003-10-23
Кино Последний рейд Lt. Jim Ducharme 2003-11-26
Кино Тяжёлые деньги FBI Agent Mark C. Cornell 2002-02-15
Кино Море Солтона Tom Van Allen | Danny Parker 2002-01-01
Series Шоу Грэма Нортона Unknown 2002-05-06
Кино Поллок Willem DeKooning 2000-09-06
Кино Красная планета Robby Gallagher 2000-11-10
Кино С первого взгляда Virgil Adamson 1999-01-15
Кино Joe the King Bob Henry 1999-10-17
Кино Принц Египта Moses/God 1998-12-15
Кино Святой Simon Templar 1997-04-03
Кино Призрак и Тьма Col. John Henry Patterson 1996-10-11
Кино Dead Girl Dr. Dark 1996-01-01
Series Дневное шоу с Тревором Ноем Unknown 1996-07-22
Кино Guillaumet, les ailes du courage Jean Mermoz 1996-09-18
Кино Остров доктора Моро Montgomery 1996-08-23
Кино Бэтмен навсегда Bruce Wayne / Batman 1995-05-31
Кино Riddle Me This: Why Is Batman Forever? Himself 1995-07-10
Кино Heat Chris Shiherlis 1995-12-15
Кино Схватка Chris Shiherlis 1995-12-15
Series В студии актерского мастерства Unknown 1994-06-01
Кино Настоящая любовь Mentor 1993-09-09
Кино Настоящая Маккой J.T. Baker 1993-09-10
Кино Тумстоун: Легенда дикого запада Doc Holliday 1993-12-25
Series Поздняя ночь с Конаном О`Брайэном Unknown 1993-09-13
Кино Громовое сердце Ray Levoi 1992-04-03
Кино Дорз Jim Morrison 1991-03-01
Кино Убей меня снова Jack Andrews 1989-10-27
Кино Виллоу Madmartigan 1988-05-01
Кино The Man Who Broke 1,000 Chains Robert Elliot Burns / Elliot Roberts 1987-10-31
Кино The Murders in the Rue Morgue Philippe Huron 1986-12-07
Кино Лучший стрелок Tom 'Iceman' Kazanski 1986-05-16
Кино Настоящие гении Chris Knight 1985-08-07
Кино Совершенно секретно! Nick Rivers 1984-06-08
Series В прямом эфире с Риджесом и Кэти Ли Unknown 1983-04-04
Series Субботним вечером в прямом эфире Unknown 1975-10-11
Series Церемония вручения премии «Оскар» Unknown 1953-03-18