Image of Cameron Diaz

Cameron Diaz

Cameron Michelle Diaz (born August 30, 1972) is an American actress and former model. She rose to prominence during the 1990s with roles in the movies The Mask, My Best Friend's Wedding and There's Something About Mary. Other high-profile credits include the two Charlie's Angels films, voicing the character Princess Fiona in the Shrek series, Any Given Sunday, Knight and Day, The Holiday, The Green Hornet and Bad Teacher. Diaz has received four Golden Globe Award nominations for her performances in the movies, Being John Malkovich, Vanilla Sky, Gangs of New York, and There's Something About Mary for which she also won the New York Film Critics Best Lead Actress Award. She is also a BAFTA Nominee. In 2013, Diaz was named the highest paid actress over 40 in Hollywood. Cameron Diaz was born in San Diego, California. Her mother, Billie Joann (née Early), is an import-export agent, and her father, Emilio Luis Diaz (1949–2008), worked for the California oil company UNOCAL for more than 20 years as a field gauger. Diaz has an older sister, Chimene. Her father's family were Cuban (of Spanish descent), and settled in Tampa's Ybor City, later moving to California, where Emilio was born. Her mother has English, German, and Scots-Irish ancestry. Diaz was raised in Long Beach, California, and attended Long Beach Polytechnic High School


Читайте био в tmdb | Читайте био в Wikipedia
Родился:
Aug 30, 1972 в San Diego - California - USA
Кино / ТВ Кредиты:
86
Впервые появился:
на series Сегодня 1952-01-14
Последний проект:
Series 4Real 2016
Известный в фильмах
Poster of Домашнее видео
Poster of Советник
Poster of Чего ждать, когда ждёшь ребёнка
Poster of Подальше от тебя
Фильмография
Series 4Real Unknown 2016
Кино Другая женщина Carly Whitten 2014-04-16
Кино Домашнее видео Annie 2014-07-17
Series Ночное шоу с Джимми Фэллоном Herself 2014-02-17
Кино Энни Miss Hannigan 2014-12-19
Кино Annie Hannigan 2014-12-19
Кино Sex Tape Annie 2014-07-18
Кино За кадром... Amazon Leader (uncredited) 2013-08-09
Кино Советник Malkina 2013-10-25
Кино Неверующие Herself 2013-12-13
Кино Чего ждать, когда ждёшь ребёнка Jules Baxter 2012-05-17
Кино What to Expect When You're Expecting Jules 2012-05-18
Кино I Ain't Scared of You: A Tribute to Bernie Mac Herself 2012-02-19
Кино Гамбит PJ Puznowski 2012-11-07
Кино Захватывающие рассказы Шрэкa Fiona 2012-08-28
Кино Автобиография лжеца Seigmund Freud (voice) 2012-09-08
Кино The Green Hornet Lenore Case 2011-01-14
Кино Зеленый Шершень Lenore Case 2011-01-12
Series OK! TV Unknown 2011-02-14
Кино Очень плохая училка Elizabeth Halsey 2011-05-16
Кино Шрэк навсегда Princess Fiona (voice) 2010-05-16
Кино Рыцарь дня June Havens 2010-06-15
Кино Шрэк: Хэллоуин Princess Fiona (voice) 2010-10-28
Кино Рождественский Шректакль Осла Princess Fiona (voice) 2010-12-07
Series Live from Studio Five Unknown 2009-09-14
Кино Мой ангел-хранитель Sara Fitzgerald 2009-06-26
Кино Посылка Norma Lewis 2009-09-17
Кино Однажды в Вегасе Joy McNally 2008-05-07
Кино Шрэк Третий Princess Fiona (voice) 2007-05-17
Series Shrek the Halls Princess Fiona 2007-12-07
Кино Шрэк мороз, зеленый нос Princess Fiona (voice) 2007-11-28
Series VH1 Rock Honors Unknown 2006-05-31
Кино Отпуск по обмену Amanda Woods 2006-12-08
Series Возвращение Unknown 2005-06-05
Series MTVU Stand In 2005-07-22
Series Trippin' 2005-03-28
Series Iconoclasts Unknown 2005-11-17
Кино Подальше от тебя Maggie Feller 2005-10-07
Кино Шрэк 2 Princess Fiona (voice) 2004-05-19
Кино Far Far Away Idol Princess Fiona (voice) 2004-11-05
Series Celebrities Uncensored Unknown 2003-06-04
Series Джимми Киммел в прямом эфире Unknown 2003-01-26
Кино Шрэк 4-D Fiona (voice) 2003-05-23
Кино Ангелы Чарли 2: Только вперед Natalie Cook 2003-06-27
Series VH1 Goes Inside Unknown 2003-06-20
Series Шоу Эллен ДеДженерес Unknown 2003-09-08
Series I Love the '70s 2003-08-18
Кино Милашка Christina Walters 2002-04-12
Кино Чуваки Cameron Diaz 2002-02-01
Series Players Unknown 2002-05-01
Кино Особое мнение Bus Passenger (uncredited) 2002-06-20
Кино Банды Нью-Йорка Jenny Everdeane 2002-12-14
Series Bo' Selecta! Unknown 2002-09-06
Кино Караоке-вечеринка Шрека на болоте Princess Fiona 2001-01-01
Кино The Invisible Circus Faith 2001-02-23
Кино Шрэк Princess Fiona (voice) 2001-05-16
Кино Ванильное небо Julie Gianni 2001-12-10
Кино Ангелы Чарли Natalie Cook 2000-11-02
Series Rove Unknown 1999-09-22
Кино Быть Джоном Малковичем Lotte Schwartz 1999-09-30
Series Teen Choice Awards Herself 1999-08-12
Кино Женские тайны Carol Faber 1999-10-28
Кино Каждое воскресенье Christina Pagniacci 1999-12-16
Series Утренние новости Unknown 1999-11-01
Кино Страх и ненависть в Лас-Вегасе Blonde TV Reporter 1998-05-22
Кино Все без ума от Мэри Mary Jensen 1998-07-15
Кино Welcome to Hollywood Cameron Diaz 1998-10-01
Кино Очень дикие штучки Laura Garrety 1998-09-11
Кино Шантаж Trudy 1997-04-11
Кино Свадьба лучшего друга Kimberly Wallace 1997-06-19
Кино Менее привычная жизнь Celine Naville 1997-10-24
Series Дневное шоу с Тревором Ноем Unknown 1996-07-22
Кино Только она единственная Heather Davis 1996-08-26
Кино Чувствуя Миннесоту Freddie Clayton 1996-09-13
Кино Как удержаться на плаву Nathalie 1996-11-07
Кино Последний ужин Jude 1995-09-08
Series HBO First Look Herself / ... 1994-03-01
Series Космический Призрак Unknown 1994-04-15
Кино Маска Tina Carlyle 1994-07-29
Series В студии актерского мастерства Unknown 1994-06-01
Series GMTV Unknown 1993-01-01
Series Поздняя ночь с Конаном О`Брайэном Unknown 1993-09-13
Series Ночное шоу с Джейем Лено Unknown 1992-05-25
Series Субботним вечером в прямом эфире Unknown 1975-10-11
Series Церемония вручения премии «Оскар» Unknown 1953-03-18
Series Сегодня Unknown 1952-01-14