Image of Jeff Daniels

Jeff Daniels

Jeffrey Warren "Jeff" Daniels (born February 19, 1955) is an American actor, musician and playwright. He founded a non-profit theatre company, the Purple Rose Theatre Company, in his home state of Michigan. He has performed in a number of stage productions, both on and off Broadway. He has been nominated for the Tony Award as Best Actor for the Broadway play God of Carnage (2009), along with his other three cast-mates. He has had a thriving film career, from his debut in 1981 in Ragtime, through State of Play in 2009. For his film work, he has received three Golden Globe Award nominations, including as Best Performance by an Actor in a Motion Picture – Comedy/Musical for Woody Allen's The Purple Rose of Cairo (1985) (hence the name of his theatre company). He has also received nominations by the Screen Actors Guild, Satellite Awards, and several for his work in The Squid and the Whale (London Critics Circle Awards, Independent Spirit Awards, Chlotrudis Awards and Gotham Awards). Description above from the Wikipedia article Jeff Daniels, licensed under CC-BY-SA, full list of contributors on Wikipedia


Читайте био в tmdb | Читайте био в Wikipedia
Родился:
Feb 19, 1955 в Athens, Georgia, USA
Кино / ТВ Кредиты:
79
Впервые появился:
на movie Ascendant
Последний проект:
Кино Дивергент, глава 3: За стеной 2016-03-09
Известный в фильмах
Poster of Тупой и еще тупее 2
Poster of Looper
Poster of Отчёт Колбера
Poster of Кальмар и кит
Фильмография
Кино Ascendant David 2018
Кино Дивергент, глава 3: За стеной David 2016-03-09
Series Breakfast with the Arts Unknown 2016
Кино Стив Джобс John Sculley 2015-10-09
Кино Марсианин Teddy Sanders 2015-09-30
Кино Тупой и еще тупее 2 Harry Dunne 2014-11-12
Кино Paper Man Richard Dunn 2014-05-01
Series Служба новостей Will McAvoy 2012-06-24
Кино Петля времени Abe 2012-09-26
Кино Looper Abe 2012-09-28
Кино Вопль Professor David Kirk 2010-08-26
Кино Бумажный человек Richard Dunn 2009-06-15
Кино В пути Jerry Farlander 2009-06-05
Кино Человек, который все знал Arlen Faber 2009-01-18
Кино Большая игра Senator George Fergus 2009-04-17
Кино Sweet Nothing in My Ear Dan Miller 2008-04-20
Кино Предатель Carter 2008-08-23
Кино Мартышки в космосе Zartog (voice) 2008-07-17
Кино A Plumm Summer Narrator 2007-01-01
Кино Обман Lewis 2007-03-09
Кино Mama's Boy Mert Rosenbloom 2007-12-14
Кино Дурная слава Alvin Dewey 2006-11-16
Кино Дурдом на колесах Travis Gornicke 2006-04-28
Кино Благодаря Винн Дикси Preacher 2005-02-18
Кино Кальмар и кит Bernard Berkman 2005-10-05
Series Отчёт Колбера Unknown 2005-10-17
Кино Доброй ночи и удачи Sig Mickelson 2005-09-16
Кино The Goodbye Girl Elliot Garfield 2004-01-16
Кино Вымышленные герои Ben Travis 2004-09-14
Кино Куда приводят сны Blue Man 2004-12-05
Series Джимми Киммел в прямом эфире Unknown 2003-01-26
Кино Боги и генералы Lt. Col. Joshua Lawrence Chamberlain 2003-02-21
Кино I Witness James Rhodes 2003-04-13
Series Шоу Эллен ДеДженерес Unknown 2003-09-08
Кино Saturday Night Live: The Best of Chris Farley Himself (archive footage) (uncredited) 2003-10-26
Кино Часы Louis Waters 2002-12-27
Кино Кровавая работа Jasper 'Buddy' Noone 2002-08-04
Кино Escanaba in da Moonlight Rueben Soady 2001-01-26
Кино The Crossing Gen. George Washington 2000-01-10
Кино Навязчивый сон Ed Saxon 2000-09-08
Кино Cheaters Dr. Gerard Plecki 2000-05-20
Кино All the Rage Warren Harding 1999-09-11
Кино Мой любимый марсианин Tim O'Hara 1999-02-11
Кино Плезантвиль Bill Johnson 1998-09-17
Кино Процесс и ошибка Charles 'Charlie' Tuttle 1997-05-30
Series Взгляд Unknown 1997-08-11
Series Дневное шоу с Тревором Ноем Unknown 1996-07-22
Кино Два дня в долине Alvin Strayer 1996-09-11
Кино Летите домой Thomas 'Tom' Alden 1996-09-13
Кино 101 далматинец Roger 1996-11-17
Кино Redwood Curtain Lyman Fellers 1995-01-01
Кино Тупой и еще тупее Harry Dune 1994-12-16
Кино Скорость Harold 'Harry' Temple 1994-06-09
Кино Rain Without Thunder Jonathan Garson 1993-02-05
Кино Геттисбург Col. Joshua Chamberlain 1993-10-08
Series Фрейзер Unknown 1993-09-16
Series Поздняя ночь с Конаном О`Брайэном Unknown 1993-09-13
Кино Замечательная поездка Ben Wilson 1992-05-09
Кино There Goes the Neighborhood Willis Embry 1992-10-30
Series Ночное шоу с Джейем Лено Unknown 1992-05-25
Кино Жена мясника Dr. Alex Tremor 1991-10-25
Кино Боязнь пауков Dr. Ross Jennings 1990-08-09
Кино Love Hurts Paul Weaver 1990-11-09
Кино Welcome Home, Roxy Carmichael Denton Webb 1990-10-12
Кино No Place Like Home Mike Cooper 1989-12-03
Кино Checking Out Ray Macklin 1989-04-21
Кино The House on Carroll Street Cochran 1988-03-04
Кино The Caine Mutiny Court-Martial Lt. Steve Maryk 1988-05-08
Кино Sweet Hearts Dance Sam Manners 1988-09-23
Кино Эпоха радио Biff Baxter 1987-01-30
Кино Heartburn Richard 1986-07-25
Кино Дикая штучка Charles Driggs 1986-11-07
Кино Пурпурная роза Каира Tom Baxter / Gil Shepherd 1985-03-01
Кино Marie Eddie Sisk 1985-09-27
Кино Язык нежности Flap Horton 1983-11-20
Кино Регтайм P.C. O'Donnel 1981-11-20
Series Субботним вечером в прямом эфире Unknown 1975-10-11
Series Отдел 5-O Unknown 1968-09-20
Series Hallmark Hall of Fame Unknown 1951-12-24