Image of Bill Murray

Bill Murray

From Wikipedia, the free encyclopedia William James "Bill" Murray (born September 21, 1950) is an American actor and comedian. He first gained national exposure on Saturday Night Live and later went on to star in a number of critically and commercially successful comedic films, including Caddyshack (1980), Ghostbusters (1984), and Groundhog Day (1993). Murray gained additional critical acclaim later in his career, starring in Lost in Translation (2003), for which he was nominated for an Academy Award, and a series of films directed by Wes Anderson, including Rushmore (1998), The Royal Tenenbaums (2001), The Life Aquatic with Steve Zissou (2004) and Fantastic Mr. Fox (2009). Description above from the Wikipedia article Bill Murray, licensed under CC-BY-SA, full list of contributors on Wikipedia.


Читайте био в tmdb | Читайте био в Wikipedia
Родился:
Sep 21, 1950 в Wilmette, Illinois, USA
Кино / ТВ Кредиты:
104
Впервые появился:
на movie Unknown
Последний проект:
Series Saturday Night Live with Howard Cosell 2017
Известный в фильмах
Poster of Тупой и еще тупее 2
Poster of Отель «Гранд Будапешт»
Poster of Zombieland
Poster of Трудности перевода
Фильмография
Кино Unknown Martin Heist 2018
Кино Отдел потусторонних дел Addison Drake 2018
Series Saturday Night Live with Howard Cosell Unknown 2017
Series Scream Awards 2010 Unknown 2017
Series The Sweet Spot 2017
Series Reel Comedy Unknown 2016
Series Omnibus Unknown 2016
Series The Comedy Awards Unknown 2016
Кино Охотники за привидениями Martin Heiss 2016-07-14
Series Caiga Quien Caiga Unknown 2016
Кино Книга джунглей Baloo (voice) 2016-04-07
Series Magacine 2016
Кино Saturday Night Live: 40th Anniversary Celebration 2015-02-15
Кино Saturday Night Live 40th Anniversary Special Himself 2015-02-15
Кино Алоха Carson Welch 2015-05-27
Кино Aloha Carson Welch 2015-05-29
Кино Рок на Востоке Richie Lanz 2015-10-22
Кино Отель «Гранд Будапешт» M. Ivan 2014-02-26
Кино Охотники за сокровищами Richard Campbell 2014-01-24
Кино Святой Винсент Vincent 2014-10-09
Кино Olive Kitteridge Jack Kennison 2014-11-02
Series Что знает Оливия? Jack Kennison 2014-11-02
Кино Тупой и еще тупее 2 Ice Pick 2014-11-12
Series Альфа-дом Senator Vernon Smits 2013-04-19
Кино Гайд-парк на Гудзоне Franklin D. Roosevelt 2012-12-07
Кино Умопомрачительные фантазии Чарли Свона-третьего Saul 2012-11-15
Кино Королевство полной луны Mr. Bishop 2012-05-16
Кино Игры страсти Happy Shannon 2010-09-10
Кино Похороните меня заживо Frank Quinn 2010-01-22
Кино Добро пожаловать в Zомбилэнд Bill Murray 2009-10-07
Кино Предел контроля American 2009-05-01
Кино Zombieland Bill Murray 2009-10-02
Кино Бесподобный мистер Фокс Badger (voice) 2009-10-23
Series Saturday Night Live Weekend Update Thursday 2008-10-09
Кино Город Эмбер: Побег Mayor Cole 2008-10-07
Кино Напряги извилины Agent 13 2008-06-19
Кино Поезд на Дарджилинг. Отчаянные путешественники The Businessman 2007-09-29
Series Xposé Unknown 2007-04-16
Кино Buy the Ticket, Take the Ride 2006-12-12
Кино Гарфилд 2: История двух кошечек Garfield (voice) 2006-06-15
Series Iron Chef America Unknown 2005-01-16
Кино Потерянный город The Writer 2005-09-03
Кино Сломанные цветы Don Johnston 2005-05-17
Кино Saturday Night Live: The Best of Dan Aykroyd Various Characters 2005-09-06
Кино Matthew Gray Gubler's Life Aquatic Intern Journal Himself 2005-05-09
Кино Гарфилд Garfield (voice) 2004-06-10
Кино Водная жизнь Steve Zissou 2004-12-10
Кино Lost on Location Himself 2004-02-03
Кино Кофе и сигареты Bill Murray 2003-09-05
Кино Трудности перевода Bob Harris 2003-08-31
Кино Ратлз 2 Bill Murray "The K" 2002-01-01
Series Banzai 2001-01-18
Кино Осмосис Джонс Frank Detomello 2001-08-07
Кино Семейка Тененбаум Raleigh St. Clair 2001-10-05
Кино Speaking of Sex Ezri Stovall 2001-10-18
Кино Ангелы Чарли John Bosley 2000-11-02
Кино Michael Jordan to the Max Himself 2000-05-05
Кино Гамлет Polonius 2000-05-12
Кино Cradle Will Rock Tommy Crickshaw 1999-12-10
Кино Saturday Night Live 25th Anniversary Himself 1999-01-01
Кино Академия Рашмор Herman Blume 1998-09-17
Кино With Friends Like These... Maurice Melnick 1998-09-10
Кино Дикость Kenneth Bowden 1998-03-20
Кино Человек, который слишком мало знал Wallace 'Wally' Ritchie 1997-11-14
Series E! Правдивая голливудская история Unknown 1996-03-29
Кино Заводила Ernie McCracken 1996-07-04
Кино Космический джэм Himself 1996-11-15
Кино Larger Than Life Jack Corcoran 1996-10-31
Кино Эд Вуд Bunny Breckinridge 1994-09-27
Кино Бешеный пес и Глори Frank Milo 1993-03-05
Series Поздняя ночь с Конаном О`Брайэном Unknown 1993-09-13
Кино День сурка Phil Connors 1993-02-11
Series HBO: Первый взгляд 1992-06-12
Series Gomorron Unknown 1992-09-14
Series Getaway 1992-05-14
Кино А как же Боб? Bob 'Bobby' Wiley 1991-05-17
Кино Быстрая перемена Grimm 1990-07-13
Кино Охотники за привидениями 2 Dr. Peter Venkman 1989-06-15
Series The Arsenio Hall Show 1989-01-03
Series Later with Bob Costas 1988-08-22
Кино She's Having a Baby Himself (uncredited) 1988-02-05
Кино Новая рождественская сказка Francis Xavier Cross 1988-11-22
Series Настоящие охотники за привидениями Unknown 1986-09-13
Кино Лавка ужасов Arthur Denton 1986-12-19
Кино Nothing Lasts Forever Ted Breughel 1984-09-06
Кино The Razor's Edge Larry Darrell 1984-10-19
Кино Охотники за привидениями Dr. Peter Venkman 1984-06-07
Кино The Rodney Dangerfield Show: It's Not Easy Bein' Me various 1982-05-12
Кино Тутси Jeff Slater 1982-12-16
Series Entertainment Tonight Unknown 1981-09-15
Кино Steve Martin: Steve Martin's Best Show Ever Bytes 1981-11-25
Кино Добровольцы поневоле John Winger 1981-06-25
Кино Там, где бродит бизон Dr. Hunter S. Thompson 1980-04-25
Кино Гольф-клуб Carl Spackler 1980-07-25
Кино Loose Shoes Lefty 1980-08-01
Кино Le chaînon manquant Dragon (voice) 1980-05-21
Кино Фрикадельки Triipper Harrison 1979-06-28
Кино Mr. Mike's Mondo Video Man on the Street 1979-09-20
Кино The Rutles: All You Need Is Cash Bill Murray the K. 1978-03-22
Кино Next Stop, Greenwich Village Nick Kessel (uncredited) 1976-02-04
Series Субботним вечером в прямом эфире Unknown 1975-10-11
Кино Tarzoon, la honte de la jungle Reporter (voice: English version) 1975-09-04
Series Церемония вручения премии «Оскар» Unknown 1953-03-18
Series Церемония вручения премии «Золотой глобус» Unknown 1944-01-20