Image of Forest Whitaker

Forest Whitaker

Forest Steven Whitaker III (born July 15, 1961) is an American actor, producer, and director. He has earned a reputation for intensive character study work for films such as Lee Daniels' The Butler, Bird and Ghost Dog: The Way of the Samurai,for his work in direct-to-video films and for his recurring role as LAPD Internal Affairs Lieutenant Jon Kavanaugh on the award-winning television series The Shield. Whitaker won an Academy Award, a Golden Globe and a BAFTA for his performance as Ugandan dictator Idi Amin in the 2006 film The Last King of Scotland. He also starred as Inspector Franck Dotzler in Taken 3 with Liam Neeson.


Читайте био в tmdb | Читайте био в Wikipedia
Родился:
Jul 15, 1961 в Texas, USA
Кино / ТВ Кредиты:
112
Впервые появился:
на movie A Fall from Grace
Последний проект:
Кино Чёрная Пантера 2018-02-14
Известный в фильмах
Poster of Заложница 3
Poster of Пес-призрак: Путь самурая
Poster of Jason's Lyric
Poster of Сегодня
Фильмография
Кино Чёрная Пантера Zuri 2018-02-14
Кино A Fall from Grace Source 2018
Кино Изгой-Один. Звёздные Войны: Истории Saw Gerrera 2016-12-14
Кино Прибытие Colonel Weber 2016-11-10
Кино Наркотик Narrator 2015-06-19
Кино Левша Titus 'Tick' Wills 2015-06-15
Кино Two Men in Town William Garnett 2014-02-06
Кино Покаяние Angel 2014-02-28
Кино Заложница 3 Inspector Frank Dotzler 2014-12-16
Кино Пешка Will 2013-04-23
Кино Возвращение героя Agent John Bannister 2013-01-12
Кино Africa Narrator 2013-01-02
Кино Дворецкий Cecil Gaines 2013-08-16
Кино Тайны невидимого мира Narrator 2013-11-01
Кино Из пекла Chief Wesley Barnes 2013-12-06
Кино Чёрное Рождество Reverend Cornell Cobbs 2013-11-27
Кино Making a Scene Man 2013-11-25
Кино Теория заговора Ali Sokhela 2013-12-04
Кино Фрилансеры Dennis Larue 2012-08-10
Кино Эрнест и Селестина: Приключения мышки и медведя Ernest (voice) 2012-12-12
Кино Правда Francisco Francis 2012-11-29
Series Мыслить как преступник: Поведение подозреваемого Sam Cooper 2011-02-16
Кино Уловка .44 Ronny 2011-12-08
Кино Serving Life Narrator 2011-07-28
Кино Семейная свадьба Brad Boyd 2010-03-12
Кино Потрошители Jake 2010-03-18
Кино Higglety Pigglety Pop! or There Must Be More to Life Lion 2010-03-02
Кино Эксперимент Barris 2010-07-15
Кино Моя любовная песня Joey 2010-04-07
Кино Колыбельная для Пи George 2010-10-11
Кино Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny? Teddy 2009-04-04
Кино Окись Charlie 2009-05-08
Кино Hurricane Season Al Collins 2009-12-08
Кино Там, где живут чудовища Ira (voice) 2009-10-16
Кино Crips and Bloods: Made in America Narrator 2008-01-01
Кино Точка обстрела Howard Lewis 2008-02-01
Кино Короли улиц Captain Jack Wander 2008-04-10
Кино Охотники на драконов Lian-Chu (voice) 2008-03-19
Кино Полет длиною в жизнь Charlie Archenault 2008-06-24
Кино Воздух, которым я дышу Happiness 2007-02-07
Кино Ripple Effect Philip 2007-06-21
Кино Большие спорщики Dr. James Farmer Sr. 2007-12-27
Кино Крупная ставка Clyde Snow 2006-03-01
Кино Победитель Lonnie Brewster 2006-09-15
Кино Топь Geoffrey Hunt 2006-05-18
Кино Последний король Шотландии Idi Amin 2006-09-01
Series Американский папаша Unknown 2005-02-06
Series Мыслить как преступник Unknown 2005-09-22
Кино Американское оружие Carter 2005-01-01
Кино Odyssey in Rome 2005-09-30
Кино A Little Trip to Heaven Abe Holt 2005-12-26
Кино Mary Ted Younger 2005-11-18
Кино Deacons for Defense Marcus 2003-01-01
Series Джимми Киммел в прямом эфире Unknown 2003-01-26
Series Шоу Эллен ДеДженерес Unknown 2003-09-08
Series E! Live From the Red Carpet Himself 2002-01-13
Series Щит Unknown 2002-03-12
Кино Телефонная будка Captain Ed Ramey 2002-09-09
Series Сумеречная зона 2002-09-18
Кино Комната страха Burnham 2002-03-29
Series Американский идол: Поиск суперзвезды Unknown 2002-06-11
Кино Green Dragon Addie 2001-01-01
Кино Четвертый Ангел Agent Jules Bernard 2001-08-15
Кино Feast of All Saints Daguerreotypist Picard 2001-11-11
Кино Слежка 2001-01-01
Кино Поле битвы: Земля Ker 2000-05-10
Кино Battlefield Earth: Evolution & Creation Himself 2000-05-01
Series Where Are They Now? Unknown 1999-06-07
Кино Пес-призрак: Путь самурая Ghost Dog 1999-09-13
Series Утренние новости Unknown 1999-11-01
Кино Light It Up Officer Dante Jackson 1999-11-04
Кино Witness Protection Steven Beck 1999-12-11
Кино Ennemi dans l'Etat Colonel MacKenzie 'Mac' Casey 1998-05-07
Кино Body Count Crane 1998-04-28
Series Взгляд Unknown 1997-08-11
Кино Феномен Nate Pope 1996-07-05
Кино Rebound: The Legend of Earl 'The Goat' Manigault Mr. Rucker 1996-01-01
Кино Особь Dan Smithson, Empath 1995-07-07
Кино Дым Cyrus Cole 1995-06-09
Series В студии актерского мастерства Unknown 1994-06-01
Кино Подрывники Anthony Franklin 1994-07-01
Кино Jason's Lyric Maddog 1994-09-28
Кино Высокая мода Cy Bianco 1994-12-23
Series Скорая помощь Unknown 1994-09-19
Кино The Enemy Within Colonel MacKenzie 'Mac' Casey 1994-08-24
Кино Похитители тел Major Collins 1993-06-09
Кино Lush Life Buddy Chester 1993-10-01
Кино Last Light Fred Whitmore 1993-08-22
Кино По взаимному согласию David Duttonville 1992-10-16
Кино Article 99 Dr. Sid Handleman 1992-03-13
Series Ночное шоу с Джейем Лено Unknown 1992-05-25
Кино Жестокая игра Jody 1992-09-02
Кино Дневник наемного убийцы Dekker 1991-11-20
Кино A Rage in Harlem Jackson 1991-05-03
Кино Criminal Justice Jessie Williams 1990-09-08
Кино Downtown Dennis Curren 1990-01-12
Кино Красавчик Джонни Dr. Steven Fisher 1989-09-12
Кино Кровавый спорт Rawlins 1988-02-26
Кино Птица Charlie 'Bird' Parker 1988-07-01
Series North and South 1987-01-04
Кино Слежка Det. Jack Pismo 1987-08-05
Кино Доброе утро, Вьетнам Edward Montesque Garlick 1987-12-23
Кино Цвет денег Amos 1986-10-07
Кино Взвод Big Harold 1986-12-18
Series В прямом эфире с Риджесом и Кэти Ли Unknown 1983-04-04
Series Кегни и Лейси Unknown 1982-03-25
Кино Беспечные времена в «Риджмонт Хай» Charles Jefferson 1982-08-13
Кино Tag: The Assassination Game Gowdy's Bodyguard 1982-04-20
Series Блюз Хилл-стрит Unknown 1981-01-15
Series Различные ходы Unknown 1978-11-03
Series Субботним вечером в прямом эфире Unknown 1975-10-11
Series Сегодня Unknown 1952-01-14