Image of Mickey Rourke

Mickey Rourke

Philip Andre "Mickey" Rourke, Jr. (born September 16, 1952) is an American actor and screenwriter who has appeared primarily as a leading man in action, drama, and thriller films. Trained as a boxer in his early years, Rourke had a short stint as a professional boxer in the 1990s. He won a 2009 Golden Globe award and a BAFTA award, and was nominated for a Screen Actors Guild Award and an Academy Award for his work in the film The Wrestler. He appears as the main villain Whiplash in Iron Man 2 along with Robert Downey Jr., Don Cheadle, and Sam Rockwell and is also well known for playing Marv in Sin City.


Читайте био в tmdb | Читайте био в Wikipedia
Родился:
Sep 16, 1952 в Schenectady, New York, U.S.
Кино / ТВ Кредиты:
81
Впервые появился:
на movie Motor City
Последний проект:
Кино Шальное ранение 2015-10-05
Известный в фильмах
Poster of Iron Man 2
Poster of Masked and Anonymous
Poster of F.T.W.
Poster of Год Дракона
Фильмография
Кино Motor City 2018
Кино Шальное ранение Zorringer 2015-10-05
Кино Эшби Ashby Holt 2015-04-19
Кино Боевые свиньи Major A.J. Redding 2015-08-03
Кино Торговля кожей Vogel 2015-07-06
Кино Город грехов 2: Женщина, ради которой стоит убивать Marv 2014-08-20
Кино Hollywood Banker himself 2014-10-02
Кино Пылающий остров Malik 2013-03-06
Кино Добрый сын Himself 2013-08-09
Кино Железное поколение Narrator 2013-09-20
Кино Мертвец из Тумстоуна Lucifer 2013-10-01
Кино Sunset Strip Himself 2012-03-16
Кино I Am Bruce Lee Himself 2012-02-09
Кино Black November Tom Hudson 2012-12-07
Кино Курьер Maxwell 2012-03-29
Кино Война Богов: Бессмертные King Hyperion 2011-11-10
Кино Железный человек 2 Ivan Vanko / Whiplash 2010-04-28
Кино Iron Man 2 Ivan Vanko 2010-05-07
Кино 13 Jefferson 2010-03-12
Кино Inferno: The Making of 'The Expendables' Himself 2010-11-14
Кино Игры страсти Nate 2010-09-10
Кино Неудержимые Tool 2010-08-03
Series Alan Carr: Chatty Man Unknown 2009-06-14
Кино Рестлер Randy "Ram" Robinson 2008-09-07
Кино Информаторы Peter 2008-11-05
Кино Киллер Armand 'The Blackbird' Degas 2008-11-13
Кино Громобой Darrius Sayle 2006-07-21
Кино Город грехов Marv 2005-04-01
Кино Домино Ed Mosbey 2005-09-22
Кино Гнев Jordan 2004-04-23
Series Джимми Киммел в прямом эфире Unknown 2003-01-26
Кино Однажды в Мексике Billy 2003-09-11
Кино Masked and Anonymous Edmund 2003-08-08
Series Шоу Эллен ДеДженерес Unknown 2003-09-08
Series Шоу Грэма Нортона Unknown 2002-05-06
Кино Высший пилотаж The Cook 2002-06-01
Кино Слежка 2001-01-01
Кино Обещание Jim Olstad 2001-01-09
Кино Picture Claire Eddie 2001-09-10
Series Friday Night with Jonathan Ross Unknown 2001-11-02
Кино They Crawl Tiny Frakes 2001-02-02
Кино Убрать Картера Cyrus Paice 2000-10-06
Кино Animal Factory Jan the Actress 2000-08-01
Кино Shades Paul S. Sullivan 1999-10-19
Кино Out in Fifty Jack Bracken 1999-06-22
Кино Point Blank Rudy Ray 1998-05-12
Кино Баффало 66 Bookmacher 1998-01-20
Кино Thicker Than Blood Father Frank Larkin 1998-05-31
Кино Кровавый четверг Kasarov 1998-09-25
Кино Колония Stavros 1997-04-04
Кино Exit in Red Ed Altman 1997-08-12
Кино Благодетель Bruiser Stone 1997-11-18
Кино Любовь в Париже John Gray 1997-06-12
Кино Пуля Butch 'Bullet' Stein 1996-03-01
Кино Fall Time Florence 1995-05-13
Кино F.T.W. Frank T. Wells 1994-01-01
Кино Последний изгой Graff 1993-10-30
Series GMTV Unknown 1993-01-01
Кино Белые пески Gorman Lennox 1992-04-24
Series Ночное шоу с Джейем Лено Unknown 1992-05-25
Кино Харлей Дэвидсон и ковбой Мальборо Harley Davidson 1991-08-23
Кино Часы отчаяния Michael Bosworth 1990-10-05
Кино Francesco Francesco 1989-03-21
Кино Дикая орхидея James Wheeler 1989-12-22
Кино Красавчик Джонни Johnny Handsome 1989-09-12
Кино Homeboy Johnny Walker 1988-08-24
Кино Сердце Ангела Harry Angel 1987-03-06
Кино Отходная молитва Martin Fallon 1987-09-11
Кино Пьянь Henry Chinaski 1987-09-02
Кино 9 1/2 недель John 1986-02-14
Кино Год Дракона Capt. Stanley White 1985-08-16
Кино Папа Гринвич-Виллидж Charlie 1984-06-22
Кино Эврика Aurelio D'Amato 1983-05-01
Кино Бойцовая рыбка The Motorcycle Boy 1983-10-20
Кино Забегаловка Robert 'Boogie' Sheftell 1982-04-02
Кино Жар тела Teddy Lewis 1981-08-28
Кино City in Fear Tony Pate 1980-03-30
Кино Rape and Marriage: The Rideout Case John Rideout 1980-10-29
Кино Fade to Black Richie 1980-10-14
Кино Heaven's Gate Nick Ray 1980-11-19
Кино 1941 Reese 1979-12-13