Image of Zhang Ziyi

Zhang Ziyi

Zhang Ziyi, sometimes credited as Ziyi Zhang, is a Chinese film actress and model. She is considered one of the Four Dan Actresses of China. Her first major role was in The Road Home (1999). She achieved fame in the West after leading roles in Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000), Rush Hour 2 (2001), House of Flying Daggers (2004), 2046 (2004), and Memoirs of a Geisha (2005). She has been nominated for three BAFTA Awards and a Golden Globe Award.


Читайте био в tmdb | Читайте био в Wikipedia
Родился:
Feb 9, 1979 в Beijing - China
Кино / ТВ Кредиты:
36
Впервые появился:
на movie 无问西东
Последний проект:
Кино 罗曼蒂克消亡史 2016-12-16
Известный в фильмах
Poster of Переправа
Poster of Основание Китая
Poster of 茉莉花开
Poster of Час пик 2
Фильмография
Кино 无问西东 2018
Кино 罗曼蒂克消亡史 Xiao Liu 2016-12-16
Кино 奔爱 Su Leqi 2016-02-14
Кино Переправа 2 Yu Zhen 2015-07-30
Кино 从天儿降 2015-12-04
Кино Magic 2014-04-07
Кино Переправа Yu Zhen 2014-12-02
Кино Великий мастер Gong Ruomei/Gong Er 2013-01-08
Кино 越来越好之村晚 2013-02-10
Кино Моя счастливая звезда Sophie 2013-09-17
Кино Опасные связи Du Fenyu 2012-09-27
Кино 最爱 Shang Qinqin 2011-05-10
Кино 在一起 2010-12-01
Кино Всадники Kristen 2009-02-06
Кино Основание Китая Gong Peng 2009-09-17
Кино Месть Софи Sophie 2009-08-13
Кино Mei Lanfang Meng Xiaodong 2008-12-05
Кино Черепашки-ниндзя Karai (voice) 2007-03-23
Кино Убить императора Empress Wan 2006-09-14
Кино オペレッタ狸御殿 Tanukihime 2005-05-28
Кино Мемуары гейши Sayuri 2005-12-06
Кино Дом летающих кинжалов Xiao Mei 2004-05-19
Кино 2046 Bai Ling 2004-05-20
Кино 茉莉花开 Young Mo 2004-06-13
Кино Моя жена-гангстер 2 The Triad Boss 2003-09-05
Кино Пурпурная бабочка Cynthia / Ding Hui 2003-05-22
Кино Cause: The Birth of Hero Herself 2002-12-05
Кино Герой Moon 2002-12-19
Кино Час пик 2 Hu Li 2001-08-03
Кино Воин Princess Bu-yong 2001-09-07
Кино Воины Зу Joy 2001-08-09
Кино Крадущийся тигр, затаившийся дракон Jen Yu (Mandarin) / Jiao Long (English) 2000-10-01
Кино 我的父亲母亲 Zhao Di, Young 1999-10-16
Кино 星星点灯 Chen Wei 1996-08-23
Series Церемония вручения премии «Оскар» Unknown 1953-03-18
Series Сегодня Unknown 1952-01-14