Image of Nicole Kidman

Nicole Kidman

Nicole Mary Kidman, AC (born 20 June 1967) is an American-born Australian actress, fashion model, singer and humanitarian. After starring in a number of small Australian films and TV shows, Kidman's breakthrough was in the 1989 thriller Dead Calm. Her performances in films such as To Die For (1995) and Moulin Rouge! (2001) received critical acclaim, and her performance in The Hours (2002) brought her the Academy Award for Best Actress, a BAFTA Award and a Golden Globe Award. Her other films include To Die For (1995), The Portrait of a Lady (1996), Eyes Wide Shut (1999), The Others (2001), Cold Mountain (2003), Birth (2004), The Interpreter (2005), Stoker (2013) and Paddington (2014). Kidman has been a Goodwill Ambassador for UNICEF Australia since 1994. In 2003, Kidman received her star on the Walk of Fame. In 2006, Kidman was made a Companion of the Order of Australia, Australia's highest civilian honour, and was also the highest-paid actress in the motion picture industry. She is also known for her marriage to Tom Cruise, to whom she was married for 11 years and adopted two children, and her current marriage to country musician Keith Urban, with whom she has two biological daughters. As a result of being born to Australian parents in Hawaii, Kidman has dual citizenship in Australia and the United States.


Читайте био в tmdb | Читайте био в Wikipedia
Родился:
Jun 20, 1967 в Honolulu, Hawaii, U.S
Кино / ТВ Кредиты:
90
Впервые появился:
на series Церемония вручения премии «Золотой глобус» 1944-01-20
Последний проект:
Кино Аквамен 2018-12-19
Известный в фильмах
Poster of Притворись моей женой
Poster of Девять
Poster of Австралия
Poster of Золотой Компас
Фильмография
Кино Аквамен Queen Atlanna 2018-12-19
Кино How to Talk to Girls at Parties Queen Boadicea 2017-12-27
Series Winners Carol Trig 2016
Series Vietnam Megan Goddard 2016
Series Room to Move Carol Trig 2016
Кино 小门神 Luli (voice) 2016-01-01
Кино Лев Sue Brierley 2016-11-24
Кино Гений Aline Bernstein 2016-06-10
Кино Семейка Фэнг Annie Fang 2016-04-16
Кино Наваждение Herself (archive footage) 2015-01-25
Кино Чужая страна Catherine Parker 2015-07-01
Кино Королева пустыни Gertrude Bell 2015-09-03
Кино Тайна в их глазах Claire 2015-10-14
Кино Queen of the Desert Gertrude Bell 2015-09-16
Кино Captivated: The Trials of Pamela Smart Suzanne Stone Maretto (archive footage) 2014-01-17
Кино Прежде чем я усну Christine Lucas 2014-09-03
Кино Принцесса Монако Grace Kelly 2014-05-14
Кино Приключения Паддингтона Millicent 2014-11-27
Кино Давай знакомиться: Фильм Nicole Kidman (uncredited) 2014-11-22
Кино Порочные игры Evelyn 'Evie' Stoker 2013-02-28
Кино Возмездие Patti 2013-12-26
Series Горное озеро Julia 2013-03-18
Кино Хемингуэй и Геллхорн Martha Gellhorn 2012-08-27
Кино Газетчик Charlotte Bless 2012-09-14
Кино Что скрывает ложь Sarah Miller 2011-10-13
Кино Притворись моей женой Devlin Adams 2011-02-10
Кино Кроличья нора Becca Corbett 2010-12-16
Series Live from Studio Five Unknown 2009-09-14
Кино Девять Claudia 2009-12-03
Кино Австралия Lady Sarah Ashley 2008-11-18
Кино Вторжение Carol 2007-08-17
Кино I Have Never Forgotten You: The Life & Legacy of Simon Wiesenthal Narrator 2007-01-01
Кино ShowBusiness: The Road to Broadway 2007-04-19
Кино Марго на свадьбе Margot 2007-08-31
Кино Золотой Компас Marisa Coulter 2007-12-04
Кино Lagerfeld Confidential Herself 2007-10-10
Кино Мех: Воображаемый портрет Дианы Арбус Diane Arbus 2006-08-30
Кино Делай ноги Norma Jean (voice) 2006-11-16
Кино Переводчица Silvia Broome 2005-04-08
Кино Колдунья Isabel Bigelow 2005-06-21
Кино Рождение Anna 2004-09-08
Кино Стэпфордские жены Joanna Eberhart 2004-06-10
Кино Dogville Confessions Herself 2004-06-27
Series Шоу Эллен ДеДженерес Unknown 2003-09-08
Кино Догвилль Grace Margaret Mulligan 2003-05-19
Кино Запятнанная репутация Faunia Farley 2003-10-29
Кино Холодная гора Ada Monroe 2003-12-24
Кино Комната страха Stephen's Girlfriend on the Phone (voice) 2002-03-29
Series Ант и Дек: Готовая еда субботним вечером Unknown 2002-06-08
Кино Часы Virginia Woolf 2002-12-27
Кино Мулен Руж Satine 2001-03-09
Кино Именинница Sophie alias Nadia 2001-09-06
Кино Другие Grace Stewart 2001-08-02
Кино С широко закрытыми глазами Alice Harford 1999-07-14
Кино Практическая магия Gillian Owens 1998-10-16
Series Взгляд Unknown 1997-08-11
Кино Миротворец Dr. Julia Kelly 1997-09-26
Кино Портрет леди Isabel Archer 1996-10-18
Кино The Leading Man Academy Awards Presenter 1996-12-12
Кино Бэтмен навсегда Dr. Chase Meridian 1995-05-31
Кино Умереть во имя Suzanne Stone Maretto 1995-05-20
Кино Riddle Me This: Why Is Batman Forever? Herself 1995-07-10
Series HBO First Look Herself 1994-03-01
Кино Готова на всё Tracy Kennsinger 1993-09-29
Кино Моя жизнь Gail Jones 1993-11-12
Кино Далеко - далеко Shannon Christie 1992-05-22
Series Ночное шоу с Джейем Лено Unknown 1992-05-25
Кино Flirting Nicola 1991-03-20
Кино Билли Батгейт Drew Preston 1991-11-01
Кино Дни грома Dr. Claire Lewicki 1990-06-27
Кино Мертвый штиль Rae Ingram 1989-04-07
Series Bangkok Hilton Katrina Stanton 1989-11-05
Кино Бангкок Хилтон Katrina Stanton 1989-11-05
Кино Emerald City Helen McCord 1988-12-09
Кино Watch the Shadows Dance Amy Gabriel 1987-01-01
Series Vietnam Megan Goddard 1987-02-23
Кино Un'australiana a Roma Jill 1987-06-05
Кино The Bit Part Mary 1987-06-20
Кино Room to Move Carol Trig 1987-08-21
Кино Windrider Jade 1986-12-25
Кино Archer's Adventure Catherine 1985-11-03
Series Five Mile Creek Annie 1983-11-04
Series В прямом эфире с Риджесом и Кэти Ли Unknown 1983-04-04
Кино BMX Bandits Judy 1983-12-29
Кино Bush Christmas Helen 1983-12-12
Series Entertainment Tonight Unknown 1981-09-15
Series A Country Practice Simone Jenkins 1981-11-18
Series Субботним вечером в прямом эфире Unknown 1975-10-11
Series Церемония вручения премии «Оскар» Unknown 1953-03-18
Series Церемония вручения премии «Золотой глобус» Unknown 1944-01-20