Image of Brendan Fraser

Brendan Fraser

The son of a Canadian travel executive who frequently moved his family, Brendan can claim affinity with Ottawa, Indianapolis, Detroit, Seattle, London and Rome. His early exposure to theatre, particularly in London, led him to Seattle's Cornish Institute. After graduation he found a minor role as Sailor #1 in River Phoenix's Dogfight (1991), then somewhat more substantial roles in Encino Man (1992) and School Ties (1992). He expresses a preference for playing "fish out of water" men. Five more years of supporting work led finally to the title role in George of the Jungle (1997), a role which fully utilized his charm and beefy good looks, as well as offering him a chance to show off his comic talents. He describes this role as the one which dramatically altered his career. Critical raves for his role in Gods and Monsters (1998) pointed to yet another dimension to his dramatic persona.


Читайте био в tmdb | Читайте био в Wikipedia
Родился:
Dec 3, 1968 в Indianapolis, Indiana, USA
Кино / ТВ Кредиты:
61
Впервые появился:
на series Церемония вручения премии «Оскар» 1953-03-18
Последний проект:
Series Восстание Техаса 2015-05-25
Известный в фильмах
Poster of Бросок кобры
Poster of Путешествие к центру Земли
Poster of Клиника
Poster of Симпсоны
Фильмография
Series Восстание Техаса Billy Anderson 2015-05-25
Кино Реальная белка Grayson (voice) 2014-01-17
Кино Опрометчивый Leo Searly 2013-05-31
Кино Хроники ломбарда Ricky 2013-07-12
Кино Побег с планеты Земля Scorch Supernova (Voice) 2013-02-14
Кино Свидетели должны замолчать Jack Damson 2013-09-04
Кино Дело в тебе Tony 2013-11-06
Кино Подари мне убежище Tom Fitzpatrick 2013-10-17
Кино Whole Lotta Sole Maguire 2012-04-21
Кино Крайние меры John Crowley 2010-01-21
Кино Месть пушистых Dan Sanders 2010-04-02
Кино The Fairly OddParents: Wishology Turbo Thunder (voice) 2009-05-03
Series The Fam Fite 2009-06-21
Кино Бросок кобры Sgt. Stone 2009-08-04
Кино Мумия: Гробница Императора Драконов Richard O'Connell 2008-07-01
Кино Путешествие к центру Земли Trevor Anderson 2008-07-10
Кино Чернильное сердце Mo 'Silvertongue' Folchart 2008-12-11
Кино Воздух, которым я дышу Pleasure 2007-02-07
Кино Journey to the End of the Night Paul 2006-04-21
Кино The Last Time Jamie Bashant 2006-10-01
Кино Столкновение Rick Cabot 2004-01-13
Series Шоу Эллен ДеДженерес Unknown 2003-09-08
Series Джимми Киммел в прямом эфире Unknown 2003-01-26
Кино Луни Тюнз: Снова в деле DJ Drake / Tasmanian Devil (voice) / She-Devil (voice) 2003-11-14
Кино Тихий американец Alden Pyle 2002-11-22
Кино Обезьянья кость Stu Miley 2001-02-23
Series Волшебные покровители Unknown 2001-03-30
Series Good Day Live Unknown 2001-09-17
Кино Мумия возвращается Richard O'Connell 2001-04-28
Series Клиника Unknown 2001-10-02
Кино Синдбад: Завеса туманов Sinbad 2000-03-24
Кино Ослеплённый желаниями Elliot 2000-10-19
Series Утренние новости Unknown 1999-11-01
Кино Взрыв из прошлого Adam Webber 1999-02-12
Кино Мумия Richard O'Connell 1999-04-16
Кино Дадли Справедливый Dudley Do-Right 1999-08-27
Кино Боги и монстры Clayton Boone 1998-01-21
Series Царь горы Unknown 1997-01-12
Кино Джордж из джунглей George of the Jungle 1997-07-15
Кино Still Breathing Fletcher McBracken 1997-09-01
Кино The Twilight of the Golds David Gold 1996-03-22
Кино Kids in the Hall: Brain Candy Placebo Patient 1996-04-02
Кино Mrs. Winterbourne Bill/Hugh Winterbourne 1996-04-19
Series Дневное шоу с Тревором Ноем Unknown 1996-07-22
Кино Блеск славы Doug 1995-10-01
Кино The Passion of Darkly Noon Darkly Noon 1995-01-02
Кино Now and Then Vietnam veteran 1995-10-20
Series Дакмен Unknown 1994-03-05
Кино With Honors Montgomery 'Monty' Kessler 1994-04-29
Кино Пустоголовые Chester 'Chazz' Darvey 1994-08-05
Кино The Scout Steve Nebraska 1994-09-30
Кино Younger and Younger Winston Younger 1993-10-01
Series Поздняя ночь с Конаном О`Брайэном Unknown 1993-09-13
Кино Двадцать баксов Sam Mastrewski 1993-10-21
Series Ночное шоу с Джейем Лено Unknown 1992-05-25
Кино Замороженный калифорниец Link 1992-05-22
Кино Школьные узы David Greene 1992-09-18
Series Симпсоны Unknown 1989-12-17
Series В прямом эфире с Риджесом и Кэти Ли Unknown 1983-04-04
Series Субботним вечером в прямом эфире Unknown 1975-10-11
Series Церемония вручения премии «Оскар» Unknown 1953-03-18