Image of Cate Blanchett

Cate Blanchett

From Wikipedia, the free encyclopedia. Catherine Élise "Cate" Blanchett (born 14 May 1969) is an Australian actress and theatre director. She has won multiple acting awards, most notably two SAGs, two Golden Globe Awards, two BAFTAs, and an Academy Award, as well as the Volpi Cup at the 64th Venice International Film Festival. Blanchett earned five Academy Award nominations between 1998 and 2007. Blanchett came to international attention for her role as Elizabeth I of England in the 1998 film Elizabeth, directed by Shekhar Kapur. She is also well-known for her portrayals of the elf queen Galadriel in Peter Jackson's The Lord of the Rings trilogy and the upcoming The Hobbit, Colonel-Doctor Irina Spalko in Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull and Katharine Hepburn in Martin Scorsese's The Aviator, a role which brought her an Academy Award for Best Supporting Actress. She and her husband Andrew Upton are currently artistic directors of the Sydney Theatre Company. Description above from the Wikipedia article Cate Blanchett, licensed under CC-BY-SA, full list of contributors on Wikipedia.


Читайте био в tmdb | Читайте био в Wikipedia
Родился:
May 14, 1969 в Melbourne, Victoria, Australia
Кино / ТВ Кредиты:
82
Впервые появился:
на movie Cascade
Последний проект:
Кино Как приручить дракона 3 2019-01-23
Известный в фильмах
Poster of Хоббит: Битва пяти воинств
Poster of Хоббит: Нежданное путешествие
Poster of Властелин колец: Возвращение Короля
Poster of Властелин колец: Две крепости
Фильмография
Кино Как приручить дракона 3 Valka (voice) 2019-01-23
Кино Cascade 2018
Кино Восемь подруг мисс Оушен Lou 2018-06-08
Кино Песня за песней Amanda 2017-03-17
Кино Путешествие времени Narrator (voice) 2017-04-13
Кино Тор: Рагнарёк Hela 2017-10-25
Кино Jungle Book Kaa 2017-10-04
Series G.P. Janie Morris 2016
Кино Рыцарь кубков Nancy 2015-02-08
Кино Золушка Lady Tremaine 2015-03-12
Кино The Hobbit: The Orc of Gundabad Galadriel 2015-05-01
Кино Кэрол Carol Aird 2015-11-20
Кино Cancer Vixen: A True Story n.a. 2015-12-31
Кино Правда Mary Mapes 2015-09-12
Кино Охотники за сокровищами Claire Simone 2014-01-24
Кино Галапагосская афера: Сатана явился в Эдем Dore Strauch 2014-04-03
Кино Хоббит: Битва пяти воинств Galadriel 2014-12-10
Кино Как приручить дракона 2 Valka (voice) 2014-06-12
Кино Slow Motion Herself 2014-06-01
Кино Indiana Jones - La collezione completa - Contenuti Speciali Unknown 2013-04-06
Кино Женское восхождение Narrator - Haiti (voice) 2013-03-07
Кино Жасмин Jasmine Francis 2013-07-25
Кино Journey to the South Pacific Narrator 2013-11-27
Кино 10 мгновений судьбы Gail Lang 2013-09-25
Кино Making a Scene Woman 2013-11-25
Кино Хоббит: Пустошь Смауга Galadriel 2013-12-11
Кино Хоббит: Нежданное путешествие Galadriel 2012-11-26
Кино Ханна. Совершенное оружие Marissa Wiegler 2011-04-07
Кино Робин Гуд Marion Loxley 2010-05-12
Кино The Real Robin Hood Herself 2010-05-11
Кино Индиана Джонс и Королевство хрустального черепа Irina Spalko 2008-05-21
Кино Рыбка Поньо на утесе Granmamare (voice: English) 2008-07-19
Кино Загадочная история Бенджамина Баттона Daisy 2008-11-24
Кино In the Company of Actors Herself 2007-06-10
Кино Типа крутые легавые Janine (uncredited) 2007-02-14
Кино Елизавета: Золотой век Elizabeth I 2007-09-09
Кино Меня там нет Jude 2007-10-01
Кино Вавилон Susan 2006-09-08
Кино Хороший немец Lena Brandt 2006-12-08
Кино Скандальный дневник Sheba Hart 2006-12-25
Кино Matthew Gray Gubler's Life Aquatic Intern Journal Herself 2005-05-09
Кино Little Fish Tracy 2005-07-19
Кино Тайны заблудших душ Julie-Anne 2004-11-12
Кино Авиатор Katharine Hepburn 2004-12-17
Кино Водная жизнь Jane Winslett-Richardson 2004-12-10
Кино Кофе и сигареты Cate/Shelly 2003-09-05
Кино Охота на Веронику Veronica Guerin 2003-07-11
Series Шоу Эллен ДеДженерес Unknown 2003-09-08
Кино Властелин колец: Возвращение Короля Galadriel 2003-12-01
Кино The Lord of the Rings: The Return of the King (Extended Edition) Galadriel 2003-12-17
Кино Последний рейд Maggie Gilkeson 2003-11-26
Кино The Lord of the Rings: The Return of the King Galadriel 2003-12-17
Series E! Live From the Red Carpet Herself 2002-01-13
Кино The Lord of the Rings: The Two Towers Galadriel 2002-12-18
Кино Рай Philippa 2002-02-06
Кино Властелин колец: Две крепости Galadriel 2002-12-18
Кино Бандиты Kate Wheeler 2001-10-12
Series Good Day Live Unknown 2001-09-17
Кино Корабельные новости Petal 2001-12-18
Кино The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring Galadriel 2001-12-19
Кино Властелин колец: Братство кольца Galadriel 2001-12-18
Кино Шарлотта Грей Charlotte Gray 2001-12-17
Кино Дар Annie Wilson 2000-12-22
Кино Человек, который плакал Lola 2000-08-29
Кино Идеальный муж Lady Gertrude Chiltern 1999-04-15
Кино Управляя полетами Connie Falzone 1999-04-23
Series Утренние новости Unknown 1999-11-01
Кино Талантливый мистер Рипли Meredith Logue 1999-12-25
Кино Елизавета Elizabeth I 1998-09-13
Кино Oscar and Lucinda Lucinda Leplastrier 1997-12-31
Кино Paradise Road Susan Macarthy 1997-04-11
Series Взгляд Unknown 1997-08-11
Кино Thank God He Met Lizzie Lizzie 1997-11-20
Series Bordertown Bianca 1995-10-04
Series Heartland Elizabeth Ashton 1994-03-23
Кино Police Rescue: The Movie Vivian 1994-03-16
Series В студии актерского мастерства Unknown 1994-06-01
Series GMTV Unknown 1993-01-01
Series Ночное шоу с Джейем Лено Unknown 1992-05-25
Series В прямом эфире с Риджесом и Кэти Ли Unknown 1983-04-04
Series Церемония вручения премии «Оскар» Unknown 1953-03-18
Series Сегодня Unknown 1952-01-14