Image of Julianne Moore

Julianne Moore

Julianne Moore (born Julie Anne Smith; December 3, 1960) is an American actress and a children's book author. Throughout her career she has been nominated for four Oscars, six Golden Globes, three BAFTAs and nine Screen Actors Guild Awards. Moore began her acting career in 1983 in minor roles, before joining the cast of the soap opera As the World Turns, for which she won a Daytime Emmy Award in 1988. She began to appear in supporting roles in films during the early 1990s, in films such as The Hand That Rocks the Cradle and The Fugitive. Her performance in Short Cuts (1993) won her and the rest of the cast a Golden Globe for their ensemble performance, and her performance in Boogie Nights (1997) brought her widespread attention and nominations for several major acting awards. Her success continued with films such as The Big Lebowski (1998), The End of the Affair (1999) and Magnolia (1999). She was acclaimed for her portrayal of a betrayed wife in Far from Heaven (2002), winning several critic awards as best actress of the year, in addition to several other nominations, including the Academy Award, Golden Globe, and Screen Actors Guild Award. The same year she was also nominated for several awards as best supporting actress for her work in The Hours. In 2010 Moore starred in the comedy drama The Kids Are All Right, for which she received a Golden Globe and BAFTA nomination. Description above from the Wikipedia article Julianne Moore, licensed under CC-BY-SA, full list of contributors on Wikipedia.


Читайте био в tmdb | Читайте био в Wikipedia
Родился:
Dec 3, 1960 в Fayetteville, North Carolina, USA
Кино / ТВ Кредиты:
94
Впервые появился:
на series Сегодня 1952-01-14
Последний проект:
Кино Субурбикон 2017-10-27
Известный в фильмах
Poster of Голодные игры: Сойка-пересмешница. Часть 1
Poster of Страсти Дон Жуана
Poster of Эта дурацкая любовь
Poster of Парк Юрского периода 2: Затерянный мир
Фильмография
Кино Субурбикон Margaret 2017-10-27
Series Game Change 2016
Кино План Мэгги Georgette 2016-04-27
Кино Всё, что у меня есть Laurel Hester 2015-10-02
Кино Голодные игры: Сойка-пересмешница. Часть 2 President Alma Coin 2015-11-18
Кино Altman 2014-08-01
Кино Psychos Lila Crane 2014-02-25
Кино Воздушный маршал Jen Summers 2014-01-26
Кино Голодные игры: Сойка-пересмешница. Часть 1 President Alma Coin 2014-11-18
Кино Звёздная карта Havana Segrand 2014-05-21
Кино 9 Kisses Woman in Club 2014-12-11
Кино The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 President Alma Coin 2014-11-21
Кино Всё ещё Элис Dr. Alice Howland 2014-12-05
Кино Седьмой сын Mother Malkin 2014-12-12
Кино Развод в большом городе Susanna 2013-05-02
Кино Учитель английского Linda Sinclair 2013-05-16
Кино Телекинез Margaret White 2013-10-16
Кино Страсти Дон Жуана Esther 2013-07-26
Кино Быть Флинном Jody Flynn 2012-03-02
Кино Игра изменилась Sarah Palin 2012-03-09
Кино A Child's Garden of Poetry 2011-04-28
Кино Florent: Queen of the Meat Market Herself 2011-05-20
Кино Эта дурацкая любовь Emily Weaver 2011-07-29
Кино Электра Luxx Virgin Mary 2010-03-14
Кино Детки в порядке Jules 2010-07-09
Кино Убежище Cara Harding 2010-03-27
Кино Хлоя Catherine Stewart 2009-03-25
Кино Одинокий мужчина Charley 2009-10-19
Кино Частная жизнь Пиппы Ли Kat 2009-07-07
Кино Слепота Doctor's Wife 2008-05-14
Кино На крючке ARIIA (voice) 2008-09-25
Кино Пророк Special Agent Callie Ferris 2007-04-24
Кино Дикая грация Barbara Baekeland 2007-05-18
Кино Меня там нет Alice 2007-10-01
Кино Fabulous! The Story of Queer Cinema Herself 2006-01-01
Кино Обратная сторона правды Brenda Martin 2006-02-17
Кино Дитя человеческое Julian 2006-09-22
Series Студия 30 Unknown 2006-10-11
Кино Доверься мужчине Rebecca 2005-09-01
Кино The Prize Winner of Defiance, Ohio Evelyn Ryan 2005-09-28
Кино The Naked Brothers Band: The Movie Herself 2005-10-23
Кино Marie and Bruce Marie 2004-01-19
Кино Забытое Telly Paretta 2004-09-24
Кино Законы привлекательности Audrey Woods 2004-04-04
Series The Sharon Osbourne Show Unknown 2003-09-15
Series Ант и Дек: Готовая еда субботним вечером Unknown 2002-06-08
Кино World Traveler 2002-01-17
Кино Вдали от рая Cathy Whitaker 2002-09-01
Кино Часы Laura Brown 2002-12-27
Кино Эволюция Dr. Allison Reed, CDC 2001-06-08
Кино Ганнибал Clarice Starling 2001-02-08
Кино Корабельные новости Wavey Prowse 2001-12-18
Кино Not I Auditor / Mouth 2000-02-01
Кино The Ladies Man Audrey 2000-10-13
Кино Идеальный муж Mrs. Laura Cheveley 1999-04-15
Кино Карта мира Theresa Collins 1999-09-13
Кино Колесо фортуны Cora Duvall 1999-01-22
Series Утренние новости Unknown 1999-11-01
Кино Магнолия Linda Partridge 1999-12-08
Кино Конец романа Sarah Miles 1999-12-03
Кино Большой Лебовски Maude Lebowski 1998-03-06
Кино Психо Lila Crane 1998-12-04
Кино Welcome to Hollywood Julianne Moore 1998-10-01
Кино Парк Юрского периода 2: Затерянный мир Dr. Sarah Harding 1997-05-23
Кино Chicago Cab Distraught Woman 1997-01-01
Кино Ночи в стиле буги Amber Waves - Maggie 1997-09-11
Series Взгляд Unknown 1997-08-11
Кино The Myth Of Fingerprints Mia 1997-09-17
Series Дневное шоу с Тревором Ноем Unknown 1996-07-22
Кино Прожить жизнь с Пикассо Dora Maar 1996-09-04
Кино Roommates Beth Holzeck 1995-03-01
Кино Спасение Carol White 1995-06-23
Кино Убийцы Electra 1995-10-06
Кино Девять месяцев Rebecca Taylor 1995-07-12
Series В студии актерского мастерства Unknown 1994-06-01
Кино Vanya on 42nd Street Yelena 1994-09-13
Кино Тело как улика Sharon Dulaney 1993-01-15
Кино Бенни и Джун Ruthie 1993-04-16
Кино Короткий монтаж Marian Wyman 1993-09-05
Кино Беглец Dr. Anne Eastman 1993-08-06
Series Поздняя ночь с Конаном О`Брайэном Unknown 1993-09-13
Series Ночное шоу с Джейем Лено Unknown 1992-05-25
Кино Рука, качающая колыбель Marlene Craven 1992-01-10
Кино The Gun in Betty Lou's Handbag Elinor 1992-08-21
Кино Cast a Deadly Spell Connie Stone 1991-01-01
Кино Сказки с темной стороны Susan (segment "Lot 249") 1990-05-03
Series B.L. Stryker Unknown 1989-02-13
Кино I'll Take Manhattan India West 1987-03-01
Series I'll Take Manhattan 1987-03-01
Series В прямом эфире с Риджесом и Кэти Ли Unknown 1983-04-04
Series Субботним вечером в прямом эфире Unknown 1975-10-11
Series As the World Turns Frannie Hughes Crawford 1956-01-01
Series Церемония вручения премии «Оскар» Julianne Moore 1953-03-18
Series Сегодня Unknown 1952-01-14