Image of Gérard Depardieu

Gérard Depardieu

From Wikipedia, the free encyclopedia. Gérard Xavier Marcel Depardieu (born 27 December 1948) is a French actor, film-maker, businessman and vineyard owner. He is one of the most prolific character actors in film history, having completed approximately 170 movies since 1967. He has twice won the César Award for Best Actor as well as the Golden Globe award for Best Actor in Green Card. After he garnered huge critical acclaim for the title role in Cyrano de Bergerac, which landed him a nomination for an Academy Award, Depardieu acted in many big budget Hollywood movies. He is a Chevalier of the Légion d'honneur and Chevalier of the Ordre national du Mérite. He was granted citizenship of Russia in January 2013 and the same month became a cultural ambassador of Montenegro. In 2015 he left Russia declaring that he intends to give up the citizenship and to live in Belgium.


Читайте био в tmdb | Читайте био в Wikipedia
Родился:
Dec 27, 1948 в Châteauroux, Indre, France
Кино / ТВ Кредиты:
177
Впервые появился:
на movie La blessure
Последний проект:
Кино Tour de France 2016-11-16
Известный в фильмах
Poster of Вавилон нашей эры
Poster of Ватель
Poster of Le garçu
Poster of La femme du Gange
Фильмография
Кино La blessure 2018
Кино Tour de France Serge 2016-11-16
Кино The End L'homme 2016-02-14
Кино Bain de minuit 2015-04-01
Кино Долина любви Gérard 2015-06-17
Кино Capitaine Marleau Philippe Muir 2015-09-11
Кино Навязчивые ритмы Père Villedieu 2014-01-08
Кино Retour au Caucase: Gérard Depardieu dans les pas d'Alexandre Dumas Himself 2014-05-04
Кино A Farewell to Fools Ipu 2014-03-07
Кино Sex, кофе, сигареты 2014-11-20
Кино Добро пожаловать в Нью-Йорк Devereaux 2014-05-17
Кино Виктор Victor Lambert 2014-09-04
Кино Лига мечты Jules Rimet 2014-06-19
Кино Turf Monsieur Paul 2013-02-13
Кино Мизерере Lionel Kasdan 2013-06-26
Кино Непобедимые Jacky 2013-09-18
Кино Распутин Rasputin 2013-11-07
Кино Frank-Étienne vers la béatitude Frank-Étienne Boulard 2012-09-07
Кино Жизнь Пи Cook 2012-11-20
Кино Человек, который смеется Ursus 2012-12-26
Кино Астерикс и Обеликс в Британии Obélix 2012-10-17
Кино Un baiser papillon le médecin de Manon 2011-06-01
Кино Распутин Grigori Raspoutine 2011-12-30
Кино L'autre Dumas Alexandre Dumas 2010-02-10
Кино Гленн 3948 TV reporter 2010-12-31
Кино Последний Мамонт Франции Serge Pilardosse, dit Mammuth 2010-04-21
Кино Чистый лист Germain 2010-06-02
Кино Je n'ai rien oublié Conrad 2010-12-15
Кино Отчаянная домохозяйка Maurice Babin 2010-11-10
Кино Беллами Paul Bellamy 2009-02-25
Кино À l'origine Abel 2009-11-11
Кино Отдел 13 Mat 2009-06-21
Кино Coco Le cardiologue 2009-07-21
Кино Все могут короли 2008-03-06
Кино Диско Jean-François Jackson 2008-04-02
Кино Астерикс на Олимпийских играх Obelix 2008-01-13
Кино Сорванцы из Тимпельбаха Le général Igor 2008-12-17
Кино Привет-пока Alain Gaash 2008-11-26
Кино Вавилон нашей эры Gorsky 2008-08-20
Кино Bouquet final Hugo 2008-11-05
Кино Враг Государства №1 Guido 2008-10-22
Кино Жизнь в розовом цвете Louis Leplée 2007-02-08
Кино L'abbuffata Gérard Depardieu 2007-11-16
Кино Michou d'Auber Georges 2007-02-28
Кино Последний отпуск Chef Didier 2006-01-13
Кино Quand j'étais chanteur Alain Moreau 2006-09-13
Кино Olé ! François Veber 2005-12-07
Кино La vie de Michel Muller est plus belle que la vôtre Gérard Depardieu 2005-01-25
Кино Je préfère qu'on reste amis Serge 2005-02-23
Кино Сколько ты стоишь? Charly 2005-10-26
Кино Boudu Boudu 2005-03-09
Кино Миллион лет до нашей эры Le chef des Cheveux Sales 2004-01-28
Кино La Femme Musketeer Cardinal Mazarin 2004-07-20
Кино Повернуть время вспять Antoine Lavau 2004-01-01
Кино Профессионалы l'inspecteur Bérurier 2004-07-21
Кино Набережная Орфевр, 36 Denis Klein 2004-11-24
Кино Nouvelle-France Father Thomas Blondeau 2004-11-19
Series Наполеон 2003-04-01
Кино Обет молчания Joachim 2003-03-05
Кино Бон вояж Jean-Étienne Beaufort 2003-04-16
Кино Ограбление по-французски Daniel Foray 2003-04-16
Кино Nathalie... Bernard 2003-09-11
Кино Les Clefs de bagnole Le fromager 2003-12-10
Кино Невезучие Quentin 2003-10-22
Кино Астерикс и Обеликс: Миссия Клеопатра Obélix 2002-01-29
Кино City of Ghosts Emile 2002-01-01
Кино Я – Дина Jacob 2002-03-08
Кино Aime ton père Léo Shepherd 2002-11-13
Кино Between Strangers Max 2002-08-30
Кино Napoléon Joseph Fouché 2002-10-07
Кино Blanche D'Artagnan 2002-09-18
Кино Concorrenza sleale Professor Angelo 2001-01-01
Кино Хамелеон Félix Santini 2001-01-17
Кино Агент "Стрекоза" Andrezej 2001-05-12
Кино Streghe verso nord Dépardieu 2001-11-15
Series Friday Night with Jonathan Ross Unknown 2001-11-02
Кино Видок Vidocq 2001-09-12
Кино Mirka 2000-03-10
Кино Tutto l'amore che c'è Molotov 2000-01-01
Кино Les Acteurs Himself 2000-04-05
Кино Les Misérables Jean Valjean 2000-09-03
Кино 102 далматинца Jean Pierre Le Pelt 2000-10-07
Series Les Misérables 2000-09-04
Кино Ватель Francois Vatel 2000-05-01
Кино Астерикс и Обеликс против Цезаря Obélix 1999-02-01
Кино Un pont entre deux rives Georges 1999-04-06
Series Balzac 1999-09-13
Кино Balzac Honoré de Balzac 1999-09-13
Кино Человек в железной маске Porthos 1998-03-12
Кино La parola amore esiste Levi 1998-04-17
Кино Граф Монте-Кристо Edmond Dantès 1998-09-07
Кино Красотки Laurent Gaspard 1998-12-23
Series Граф Монте-Кристо Edmond Dantès 1998-09-07
Кино Pitch Himself 1997-09-04
Кино XXL Jean Bourdalou 1997-12-10
Кино Unhook the Stars Big Tommy Bellaveau 1996-09-04
Кино Богус Bogus 1996-09-06
Кино Секретный агент Ossipon 1996-11-08
Кино Гамлет Reynaldo 1996-12-25
Кино Le plus beau métier du monde Laurent Monier 1996-12-11
Кино Сто и одна ночь Симона Синема Himself 1995-01-25
Кино Élisa Jacques Desmoulins 1995-02-01
Кино Гусар на крыше Le commissaire de police de Manosque 1995-09-20
Кино Le garçu Gerard 1995-10-31
Кино Между Ангелом и Бесом Antoine Carco / His guardian angel 1995-11-11
Кино Мой отец - герой Andre 1994-02-04
Кино Le colonel Chabert Chabert 1994-01-01
Кино La machine 1994-05-28
Кино Простая формальность Onoff 1994-05-15
Кино Hélas pour moi Simon Donnadieu 1993-09-08
Кино Germinal Toussaint Maheu 1993-09-29
Кино 1492: Завоевание рая Christopher Columbus 1992-10-09
Кино Tous les matins du monde Marin Marais 1991-01-01
Кино Спасибо, жизнь Marc Antoine Worms 1991-03-13
Кино Мой отец - мой герой André Arnel 1991-10-23
Кино Сирано де Бержерак Cyrano de Bergerac 1990-03-28
Кино Uranus Léopold 1990-12-12
Кино Вид на жительство Georges Faure 1990-12-23
Кино I Want to Go Home Christian Gauthier 1989-01-01
Кино Слишком красивая для тебя Bernard Barthélémy 1989-10-21
Кино Deux 1989-05-26
Кино Drôle d'endroit pour une rencontre Charles 1988-05-26
Кино Camille Claudel Auguste Rodin 1988-12-07
Кино Под солнцем Сатаны Donissan 1987-05-14
Кино Tenue de soirée Bob 1986-04-23
Кино Жан Де Флоретт Jean de Florette 1986-08-27
Кино Беглецы Jean Lucas 1986-06-06
Кино Полиция Louis Vincent Mangin 1985-09-04
Кино Une Femme ou Deux Julien Chayssac 1985-02-06
Кино Vivement Truffaut Gérard Depardieu 1985-07-12
Кино Форт Саган Charles Saganne 1984-05-11
Кино Rive droite, rive gauche Paul Senanques 1984-10-30
Кино Le tartuffe Tartuffe 1984-09-05
Кино Дантон Georges Danton 1983-01-12
Кино La Lune dans le caniveau Gérard Delmas - un docker hanté par le suicide de sa soeur 1983-05-12
Кино Папаши Jean Lucas 1983-11-23
Кино Le grand frère Gérard Berger / Bernard Vigo 1982-09-08
Кино Le Retour de Martin Guerre Arnaud de Tihl 1982-05-12
Кино Невезучие Campana 1981-03-01
Кино Выбор оружия Mickey 1981-03-06
Кино Соседка Bernard Coudray 1981-09-30
Кино Mon oncle d'Amérique René Ragueneau 1980-05-21
Кино Лулу Loulou 1980-09-03
Кино Temporale Rosy Raoul Lamarre 1980-01-04
Кино Последнее метро Bernard Granger 1980-09-17
Кино Инспектор-разиня Roger Morzini 1980-12-03
Кино Je vous aime Patrick 1980-12-17
Кино L'ingorgo Franco 1979-01-12
Кино Les Chiens Morel 1979-03-07
Кино Холодные закуски Alphonse Tram 1979-12-19
Кино Приготовьте носовые платки Raoul 1978-01-11
Кино Le Sucre Raoul-Renaud Homecourt 1978-10-15
Кино Ciao maschio Gérard Lafayette 1978-02-24
Кино Die linkshändige Frau Mann mit T-Shirt 1978-05-25
Кино Le camion lui 1977-05-27
Кино René la canne René Bornier 1977-02-16
Кино Baxter, Vera Baxter Michel Cayre 1977-06-08
Кино La nuit, tous les chats sont gris Philippe Larcher 1977-11-23
Кино Dites-lui que je l'aime David Martinaud 1977-09-28
Кино La dernière Femme Gérard 1976-04-20
Кино Я тебя люблю, я тоже не люблю Horseman 1976-03-10
Кино Barocco Samson / Samson's Killer 1976-12-08
Кино Двадцатый век Olmo Dalco 1976-09-03
Кино Любовница-хозяйка Oliver 1975-04-25
Кино 7 morts sur ordonnance Dr Jean-Pierre Berg 1975-12-03
Кино Pas si méchant que ça Pierre 1974-01-01
Кино Les gaspards le facteur 1974-02-06
Кино La femme du Gange L'homme de la plage 1974-04-03
Кино Венсан, Франсуа, Поль и другие Jean Lavallée 1974-10-23
Кино Вальсирующие Jean-Claude 1974-05-13
Кино Au rendez-vous de la mort joyeuse Beretti 1973-01-01
Кино L'affaire Dominici Zézé Perrin 1973-03-07
Кино Двое в городе un jeune truand 1973-10-24
Кино Nathalie Granger Waschmaschinenvertreter 1972-10-06
Кино Le tueur Frédo, le mouton 1972-03-01
Кино Le Cri du cormoran, le soir au-dessus des jonques Henri 1971-02-10
Кино Nausicaa Le voleur de livres 1970-01-01